Kılıçdaroğlu şimdilerde ne yapıyor: ''Günlerim yoğun...''

Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıllık CHP Genel Başkanlığı görevini devrettikten sonra zamanını nasıl değerlendirdiğini Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e anlattı.

Kılıçdaroğlu şimdilerde ne yapıyor: ''Günlerim yoğun...''
Yayınlanma:

Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıllık CHP Genel Başkanlığı görevini devrettikten sonra zamanını nasıl değerlendirdiğini anlattı. Mustafa Kemal Mahallesi'nde hazırlanan çalışma ofisinde geçirdiği günlerde sıcak siyasetin içinde derinlemesine sorgulamalar ve konulara eğilemediğini dile getirdi. Bunun ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, vakit açısından bir sıkıntısı olmadığında bu tür görüşmelerin son derece değerli olduğunu belirtti.

Özellikle Atatürk Mahallesi'nde açtığı ofisinde yoğun bir zaman geçirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sosyolog, felsefeci ve tarihçilerin bir araya gelerek ülkedeki sıkıntıları nasıl çözebileceği üzerine derinlemesine konuları ele aldıklarını paylaştı. Gündemindeki konular arasında orta sınıfın siyasetteki yeri ve önemi gibi detayların da olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, eski ve halen kamu çalışanlarından, siyasette yer alan isimlerden ve farklı siyasi partilerden gelen kişilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Bu görüşmelerin ana konusunun ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların nasıl aşılacağı olduğunu dile getirdi.

Özellikle Türkiye'de artan yoksulluğa ve orta gelir grubundaki azalmaya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, toplumda ahlak ve adalet anlayışının orta gelir grubunun azalmasıyla zayıfladığını belirtti. AK Parti döneminde toplumda ahlak çöküntüsü ve yoksulluğun arttığını söyleyerek, bu durumun ülke için iyi bir gidişat olmadığını vurguladı. Yoksulluğun, adaletin yok olmasının ve ahlaki çöküntünün din adı altında yapıldığını ifade etti ve insanların artık bu durumu kader olarak gördüğünü, sorgulamadığını ve hakkını aramadığını belirtti. Bu durumun toplumun çürümesine ve adalet duygusunun kaybolmasına neden olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.