Mecliste 23 Nisan özel oturumu gerçekleşti

TBMM Genel Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiminde, Meclis'in açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir gündemle kutlamak üzere toplandı.

Mecliste 23 Nisan özel oturumu gerçekleşti
Yayınlanma:

Toplantıda söz alan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'nin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Meclis'in kuruluş amacını ve neden var olduğunu, özellikle her yıl 23 Nisan'da hatırlamak ve bu tarihten dersler çıkarmak büyük önem taşır" dedi.

Erbakan, TBMM'nin 104 yıl önce Türkiye'nin bağımsızlığını sağlamak, ülkeyi parçalamak isteyen güçlere karşı koymak, hak ve adalet temelli bir yönetim oluşturmak amacıyla kurulduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"1920 yılında kurulan TBMM'nin temel özelliklerini daima göz önünde bulundurmalı ve bu ilkeler doğrultusunda hareket etmeliyiz. Milli iradeye tam bir bağlılık, ona saygı ve çoğulculukta temsil, milletin farklı unsurlarından oluşan bir mozaiğin varlığı, düşünce ve inanç özgürlüğü, millete ve onun başarısına olan inanç... Bizler, bu değerlere bağlılıkla çalışacağımızı bir kez daha buradan ifade ediyoruz. TBMM'nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı içtenlikle kutluyoruz."

HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da Kurtuluş Savaşı'nın önemine dikkat çekerek, "İman, bu milleti aynı hedefe yönlendirdi, Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi birlikte savaştı. Zaferi sağlayan iman ve birlik ruhudur. Büyük Millet Meclisi'nin açılışındaki fotoğraflar, bu birliği gösteriyor" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa çağrısı yaparak, "Kendimizi yeniden yapılandırmalı, köklerimize dönmeliyiz. Bizi durduran neyse onu analiz etmeli, toplumda yeni bir ilerleme bilinci oluşturmalı ve bizim değerlerimizi merkeze alan yeni ve adil bir anayasa ile farklılıklarımızın bize güç vermesini, bizi büyük bir geleceğe taşımasını sağlamalıyız. Bu mümkündür ve yapmalıyız. Bu tarihi bir sorumluluktur" diye konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, genel başkanları Meclis'te bulunmayan siyasi partilerin temsilcilerine de söz verdiği bilgisi de verildi. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir de Meclisin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

Özel birleşimde, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Bandosu'nun İstiklal Marşı'nı çalmasıyla başladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, YSK Başkanı Ahmet Yener, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, eski TBMM Başkanları, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve yabancı misyon şefleri ile eski milletvekilleri ve bürokratlar da hazır bulundular.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.