Aslan Avrupa'dan tatsız döndü: Galatasaray yenilmezlik serisi için Alanyaspor'u ağırlıyor!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında lider Galatasaray, sahasında Corendon Alanyaspor’u ağırlayacak. Ligde ve Avrupa’da oynadığı son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, milli araya galibiyetle girmeyi hedefliyor.

Aslan Avrupa'dan tatsız döndü: Galatasaray yenilmezlik serisi için Alanyaspor'u ağırlıyor!
Yayınlanma:

Galatasaray-Alanyaspor karşılaşması bu akşam saat 19.00’da RAMS Park’ta oynanacak. Galatasaray, Alanyaspor engelini aşarak 3 puanı hanesine yazdırmak ve liderliğini sürdürmek istiyor.

arags.jpg

GALATASARAY GALİBİYET PEŞİNDE, ALANYASPOR YENİLMEZLİK SERİSİNİ KORUMA AMACINDA

Liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Süper Lig'de 6 galibiyet ve 1 beraberlikle topladığı 19 puanla namağlup bir şekilde yoluna devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa ve RFS karşısında öne geçmelerine rağmen sahadan beraberlikle ayrıldıkları maçların izlerini silmek istiyor. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bu sezon etkileyici bir performans sergileyen Aslan, Alanyaspor karşısında 3 puan alarak hem moral depolamak hem de zirvedeki yerini pekiştirmek istiyor.

alanyas.jpg

Konuk ekip Alanyaspor ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak ligde 9. sırada yer alıyor. Fatih Tekke yönetimindeki turuncu-yeşilliler, son 3 maçta mağlup olmayarak bir çıkış yakaladı. Bu maçta da yenilmezlik serisini sürdürmek ve güçlü rakibi karşısında önemli bir puanla sahadan ayrılmak istiyor.

GALATASARAY VE ALANYASPOR ARASINDAKİ 17. RANDEVU

İki takım Süper Lig tarihinde daha önce 16 kez karşılaştı. Bu maçlardan 10'unu kazanan Galatasaray, 3 maçta sahadan mağlup ayrılırken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, Alanyaspor’a karşı gol yollarında etkili olurken, toplamda 39 gol kaydetti. Akdeniz ekibi ise bu maçlarda 17 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan her iki maçta da Galatasaray rakibini 4-0’lık skorlarla mağlup etmeyi başardı.

okans.jpg

OKAN BURUK VE FATİH TEKKE 5. KEZ KARŞI KARŞIYA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, bugüne kadar resmi maçlarda 4 kez karşılaştı. Okan Buruk’un takımları bu 4 karşılaşmadan da galip ayrılmayı başardı. Buruk, bu kez de eski takım arkadaşı Tekke’ye karşı üstünlüğünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

gssag3.jpg

GALATASARAY LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı 7 maçta rakip fileleri 23 kez havalandırarak ligin en golcü takımı olmayı başardı. Barış Alper Yılmaz 4 golle takımının en skorer oyuncusu olurken, Dries Mertens 3, Mauro Icardi, Victor Osimhen, Gabriel Sara, Michy Batshuayi ve Abdülkerim Bardakcı ise 2'şer golle skora katkı sağladı. Sarı-kırmızılılar, hücumda bu denli etkili olmasına rağmen, savunmada da dikkatli olmayı sürdürüyor. Galatasaray, kalesinde ise toplam 8 gol gördü.

MUHTEMEL 11...

Galatasaray’ın Alanyaspor karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11’i şu şekilde:

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Mauro Icardi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.