Formula 1'de Austin Grand Prix'i nefes kesti: Ferrari Leclers-Sainz doublesi yaptı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. yarışı, ABD Grand Prix'si, Teksas’ın başkenti Austin’deki Amerika Pisti'nde nefes kesen anlara sahne oldu. 5,513 kilometrelik bu zorlu pistte, 56 tur boyunca büyük bir mücadele yaşandı ve zafer, Ferrari pilotu Charles Leclerc’in oldu.

Formula 1'de Austin Grand Prix'i nefes kesti: Ferrari Leclers-Sainz doublesi yaptı
Yayınlanma:

Dördüncü sıradan başladığı yarışta, startta yaşanan Verstappen-Norris rekabetinden faydalanan Leclerc, ilk turda liderliği ele geçirdi ve yarışı birincilikle tamamladı.

Ferrari’nin çifte başarısını taçlandıran bir diğer isim Carlos Sainz oldu. İkinci sırayı alarak takımına duble podyum sevinci yaşattı. Yarış boyunca istikrarlı bir performans sergileyen Sainz, Leclerc’in ardından damalı bayrağı gördü. Şampiyona lideri ve 3 kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen ise, dördüncü sırada tamamladığı yarışı, Lando Norris'in aldığı 5 saniyelik ceza sayesinde üçüncü sırada bitirdi ve podyuma çıkmayı başardı. Norris ceza nedeniyle dördüncü sıraya gerilerken, Mercedes pilotu George Russell beşinciliği elde etti. Russell altıncı, Perez yedinci olurken, Hulkenberg sekizinci sırada yer aldı. Yarışa son sırada başlayan ve ilk yarışına çıkan Liam Lawson dokuzuncu olarak 2 puan aldı. Son puanı ise Williams pilotu Colapinto aldı.

Bu sonuçla Ferrari, ABD Grand Prix’sinde önemli bir zafer kazanırken, Leclerc üstün performansıyla yarışın yıldızı oldu. Max Verstappen ise podyumda yer alarak şampiyona liderliğini sağlamlaştırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.