Gençlerbirliği yeni Arda’ları elden kaçırmaya devam ediyor

Arda Güler’in Fenerbahçe’ye gidişinin ardından Fenerbahçe’nin özel olarak takip ettiği akademiler arasına giren Gençlerbirliği altyapısı yeni bir anlaşma ile dört oyuncusunu daha yolcu etmeye hazırlanıyor.

Gençlerbirliği yeni Arda’ları elden kaçırmaya devam ediyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Murat Cavcav döneminde tartışmalı bir bedel karşılığında Ali Koç ile el sıkışan Gençlerbirliği, sözleşmeye sonraki satıştan %20’lik bir pay koymuştu. Arda Güler’in Fenerbahçe’de forma giydiği ilk günden beri bu yüzde 20 tehdidinden kurtulmak isteyen Fenerbahçe’ye altın tepside teklif yine Gençlerbirliği’nden gitmişti.

Ligde zor günler geçiren, birkaç ayda bir tekrarlanan kongrelerle kadro kurmakta güçlük çeken ve transfer yasağını açamayan Gençlerbirliği, Ali Koç ve Fenerbahçe yönetiminin ayağına bu verilerle gitmiş ve “transfer tahtasını açmak için bu paraya ihtiyacımız var” teklifi yapılmıştı. Uzun görüşmeler sonucunda da 2,5 Milyon Euro karşılığı paydan vazgeçilmesi konusunda anlaşılmıştı.

ert.jpeg

GERÇEKLEŞMEYEN TRANSFER PAKETİ

Bu paketin içeriği ise sık sık tartışma konusu oldu. Sonradan öğrenilen ve Fenerbahçe tarafından “açığa çıkarılan” paket içeriğinde Gençlerbirliği’nden “dört altyapı oyuncusu daha” Fenerbahçe’ye transfer olacaktı. Bunlar da 200 bin euroluk bir kalem oluşturuyordu anlaşmada.

Fenerbahçe ise transfer yasağını açacak Gençlerbirliği’ne Nazım Sangare, Bruma, Lemos gibi yıldız isimleri göndererek ligde kalmasına destek olacaktı. Bu üç isimin adının sosyal medyada anılması haricinde Gençlerbirliği ile bir bağı olmadı.

Gençlerbirliği belirsiz ve uzun görüşmeler sonucunda Fenerbahçe’den bu yaz başında Ertuğrul Çetin, Yiğit Efe Demir’i kiralamış ve Melih Bostan’ı bonservisiyle almıştı.

Gençlerbirliği yöneticileri ara ara “Arda Güler’den 1.3 Milyon Euro aldık, geri kalanı bize Koç Şirketler Grubundan gelecek” diyerek başka bir anlaşmanın varlığını ima etmeleri İstanbul ekibinde rahatsızlık yaratmış , Ali Koç’un basına konuşulmamasını talep etmiş olduğu ve “böyle konuşmamıştık” dediği iddia edilmişti.

gencler-ovp8-cover-jpg.webp

ARDA GÜLER'DEN GELEN PARA HATIRLANMADI

Sık sık kongre yaparak mali yapısını da kongre üyelerine açan Gençlerbirliği’nde Arda Güler belirsizliği orada da devam etmişti. Tüm alacaklar ve giderler açık açık yazarken Arda Güler’in ismi bilançoda yer almamış ve ilgili yönetici tarafından “hatırlanmadığı için sonra bakılacağı” söylenerek geçiştirilmişti.

2.5 Milyon Euroluk anlaşma daha masadan kalkmadan 2.3 Milyon Euro’ya düşmüş ve 1.3 Milyon Euro karşılığında esasen Arda Güler’in payından ve dört genç oyuncudan vazgeçilmişti.

7 Temmuz 2023’te basına konuşan Niyazi Akdaş, “Biz daha paramızı alamadık Fenerbahçe'den. Arda için Fenerbahçe'den 45 milyon TL alacağız demiştik. Şu an 1.3 Milyon Euro aldık, tabi o zamanki kurla bu kur da değişti.” demişti.

Yine 27 Ekim’de Sportif Direktör Emrah Yıldız da Spor Arena’ya “Arda Güler için yapılan anlaşmadan doğan alacaklarımız için Fenerbahçe ile görüşmelerimiz devam ediyor” demişti.

genclerbirliginin-gencleri-aa-1977820.jpg

YENİ İSİMLER FENERBAHÇE'YE KATILDI

Fenerbahçe kaynaklarına yakın bir isim olan gazeteci Yağız Sabuncuoğlu dün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla Can Bartu, Utku Karakaya, Yiğit Evin ve Mahmut Ceyhun Alyurt’un transferi için Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’nin anlaştığını ve oyuncuların Fenerbahçe Akademisi’ne katılacağını yazdı. Gençlerbirliği’ne yakın kaynaklar ise Hacettepe 1945 Spor Kulübü başkanı da olan Ceyhun Alyurt’un oğlu olan Mahmut Ceyhun Alyurt’un kalabileceğini düşünüyor.

Bilindiği gibi Ceyhun Alyurt, geçtiğimiz aylardan yapılan kongrelerin birinde Gençlerbirliği başkanlığına aday olacağını açıklamış ancak kongreye katılmamıştı.

Detayları henüz netleşmeyen anlaşma için şimdilik Gençlerbirliği tarafından bir açıklama gelmedi.

Son dönemde Gençlerbirliği kongrelerinin moda sözü olan, “bir Arda Güler gider bin Arda Güler gelir” sözü şimdilik dört oyuncunun daha gidişiyle havada kalmış görünüyor.

Kısa süre içinde Gençlerbirliği tarafından olmasa da Fenerbahçe’den gelecek açıklama ile Gençlerbirliği camiasının da detayları öğrenebileceği düşünülüyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.