Türk futbolu için tarihi akşam: Kadın A Millî Futbol Takımımız EURO 2025 için sahada! | Rakip Ukrayna...

Türk kadın futbolu adına tarihi bir gün yaşanıyor. 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma mücadelesinde ilk kez play-off oynama hakkı kazanan Kadın A Millî Futbol Takımımız, bu akşam Ukrayna karşısında ilk maça çıkacak.

Türk futbolu için tarihi akşam: Kadın A Millî Futbol Takımımız EURO 2025 için sahada! | Rakip Ukrayna...
Yayınlanma:

Esenler Erok Stadyumu'nda saat 18.00'de başlayacak olan karşılaşmayı Norveç Futbol Federasyonu’ndan Henrikke Nervik yönetecek ve maç TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

AVRUPA YOLUNDA İLK ENGEL: UKRAYNA

Kadınlar C Ligi'nde yenilgisiz ve gol yemeden bir üst lige yükselerek önemli bir başarıya imza atan Ay-Yıldızlılar, 1. Grup'ta 9 puanla ikinci sırada yer alarak şampiyona play-off’una katılma hakkı kazanmıştı. Şimdi ise önlerinde, Avrupa'nın en prestijli turnuvasında Türkiye’yi temsil etme fırsatı var. İlk olarak Ukrayna ile oynanacak bu turda başarılı olmaları halinde millîlerimiz, 29 Ekim’de Moldova'nın Kişinev kentinde Zimbru Stadyumu’nda rövanş mücadelesi verecek.

PLAY-OFF 2. TURDA RAKİP YUNANİSTAN VEYA BELÇİKA

Millî takımımız bu akşam turu geçerse, Yunanistan ve Belçika arasındaki karşılaşmayı kazanan takım ile Kasım ayında 2. tur play-off mücadelesinde karşılaşacak. Bu kritik eşleşmenin kazananı, 2025 yılında İsviçre'de düzenlenecek olan UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde yer alacak.

KADIN FUTBOLUNDA YENİ BİR SAYFA

Kadın A Millî Takımı, Türkiye’de kadın futbolunu daha ileriye taşımak için büyük bir adım atmaya hazırlanırken, kadın futboluna olan ilginin artmasında da önemli rol oynuyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki futbolseverler, Kadın A Millî Takımımızın tarih yazma yolculuğunu desteklemek için heyecanla ekran başına kilitlenecek.

KADROMUZ VE TEKNİK EKİBİN GÜVENİ TAM

Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası önderliğinde hazırlanan Kadın A Millî Takımımız, kadrosundaki deneyimli isimlerle sahada olacak. Kalede Selda Akgöz, Fatma Şahin ve Gamze Nur Yaman gibi tecrübeli isimler yer alırken, Sejde Aylin Abrahammson ve Fatma Sakar gibi savunma hattındaki etkili oyuncular da Ukrayna'nın gol yollarını kapatmaya çalışacak. Orta saha ve forvet hattında ise Ece Türkoğlu, Halle Houssein, Birgül Sadıkoğlu ve Kader Hançar gibi futbolcularımız takımın hücum yükünü çekecek.

MAÇ KADROSU

  • Kaleciler: Selda Akgöz, Fatma Şahin, Gamze Nur Yaman
  • Defans: Sejde Aylin Abrahammson, Didem Karagenç, İlayda Civelek, Ümran Özev, Gülbin Hız, Fatma Sakar, Dilara Soley Deli, Eda Karataş
  • Orta Saha: Ebru Topçu, Arzu Karabulut, Halle Houssein, Derya Arhan, Ece Türkoğlu, Meryem Cennet Çal, Elif Keskin, Miray Cin, Birgül Sadıkoğlu
  • Forvet: Busem Şeker, Melike Öztürk, Kader Hançar, Melike Pekel

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.