Aybala Almina Melek

Aybala Almina Melek

Türkiye'de sağlık turizminde rekor artış bekleniyor

Türkiye'de sağlık turizminde rekor artış bekleniyor

Sağlık turizminde önemli bir konum haline gelen Türkiye, son yıllarda potansiyelini çok daha fazla artırdı. Öyle ki, 2022 yılında, 4 milyar dolar ile rekor kırıldı. Daha sağlam bir ilerleyişle sağlık turizminin 20 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Türkiye’nin turizm gelirleri arasında gelişmeye daha açık olan sağlık turizmi, tüm dünyaya namını duyurdu. 2023 senesinin, sağlık turizmi açısından bir patlama yılı olacağı ise kaçınılmaz görünüyor.

Tabii, rekabeti fazla olan bu alanda da sorunlar mevcut. Özellikle ‘doktor’ unvanının gerek olmadığı bazı operasyonların gerçekleştirildiği noktalarda… Bu alanlarda da sıkı bir denetimin olması, işin ehli doktorlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Her türlü estetik operasyonlarının ve saç ekimlerinin sağlıklı, güvenilir ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiği birçok kez dile geldi.

Bu sayılan alanlar Türkiye’nin sağlık turizmini dünyaya tanıtan alanlar… Türkiye cerrahi branşlarda, kısırlık, tüp bebek tedavileri, onkolojik tedaviler, estetik operasyonlar, göz ve diş tedavisi ile saç ekiminde dünyada tercih edilen ilk 3-4 ülkeden biri.

SAĞLIK TURİZMİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLENİYOR

Son yıllarda bu sektörde artan turist hareketliliğinde kur farkı önemli bir faktör. Türkiye’de elde edilen hizmet, verilen paranın baya bir üstünde. Hal böyle olunca hem uygun fiyata hem de en üst düzey kalitede hizmete ulaşabilen turistlerin tercihi, burası oluyor.

Gelen turistler sadece hastane yüzü görmüyor tabii ki. Ek turizm faaliyetlerinden de yararlanabiliyorlar. Bu noktada, özellikle yaz aylarında, sektörler arası bir köprü kuruluyor.

Tüm bu gelişmelerin sonucunda ise Türkiye’nin ismi bu sefer de sağlık turizmi ile eşleştirilmeye başlanıyor. Almanya, İngiltere, Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu sağlık turizminde Türkiye’yi tercih ediyor. 2023 yılında ise yüzde 30’larda bir artış bekleniyor.

Ve yine, dijitalleşme, sağlık turizmini büyüten önemli bir faktör. Dijital pazarlama ve SEO çalışmalarıyla birlikte ülkemizdeki doktorlar, arama motorlarında öne çıkıyor, yurt dışındaki hastaların da odağını kazanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aybala Almina Melek Arşivi