24 yaşındaki genç yetenek, annesinin izinden giderek takı tasarımına yön veriyor!

7 yaşında takı yapmaya başlayan üniversite öğrencisi Cemal Akif Özateş, tasarladığı takılar güzelliğiyle hayran bırakıyor.

24 yaşındaki genç yetenek, annesinin izinden giderek takı tasarımına yön veriyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 1. Sınıf öğrencisi Cemal Akif Özateş, hobi olarak başladığı takı tasarımı mesleği oldu.

Kolye, yüzük ve bileklik gibi takılar tasarlayan Özateş, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, takı tasarlamayı çok sevdiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-11-23-at-17-38-50-1.png

“OYUNCAKLARIM BONCUKLARDI”

24 yaşında olan Özateş, küçük yaşlarda takı tasarlamaya başladığını anlatarak, şunları söyledi:

“7 yaşlarında takı yapmaya başladım. Hobi olarak başladım. Annemden takı yapmayı öğrendim. Annem Ankara Sanat Platformu Genel Başkanı Sultan Özateş. Annem aynı zamanda takı tasarımcısı. Annem evde sürekli takı yapardı. Ben de onu izleyerek büyüdüm. Oyuncaklarım boncuklardı. Açıkçası tasarım sektöründe ilerlemek istiyorum. Yeteneğimin körelmesini istemiyorum. O yüzden müsait olduğum her zaman takıya zaman ayırıyorum.”

Takıların tasarımını yaptığını belirten Özateş, 06 Tasarım atölyesinde yüzük, küpe, kolye, broş, bileklik, anahtarlık gibi ürünler yaptıklarını ifade etti.

whatsapp-image-2023-11-23-at-17-38-51.png

Özateş, atölyede ustaların bulunduğunu, yüzük, bileklik, kolye ve küpe gibi takılar yaptıklarını aktararak, “Doğal taşlardan takı tasarlıyoruz. Cam boncuklardan takı yapıyoruz. Ayrıca hediyelik eşya üretimi de yapıyoruz.” dedi.

TAKIYA İLGİ AZALDI!

Pandemiden (salgın) sonra takı ürünlerine talebin azaldığını belirten Özateş, “Ekonomik koşullardan dolayı takıya ilgi azaldı. Ekonomik durumlar da çok etkili. Vatandaşların da alım gücü düşük” diye konuştu.

Takı sektöründen en büyük sorunun hammadde tedariki olduğunu vurgulayan Özateş, şunları kaydetti:

“Çoğu tedarikçi artık malzeme getirmiyor. Getirdiklerini de vermiyorlar. Takı sektöründe şu an tedarik sıkıntısı var. Fiyatlar arttı. Maliyetler artınca takı fiyatları arttı. “

Takı tasarımcısı Özateş, gümüş ve kuyumculuk sektörüne yönelmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.