Ankara’da hekimler kanser farkındalığı için pedal çevirdi!

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü kapsamında, Ankara’da önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Kanser hastaları ve hekimler, lenfoma hakkında toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Atatürk Orman Çiftliği'nden (AOÇ) Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar bisiklet sürdü.

Ankara’da hekimler kanser farkındalığı için pedal çevirdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

AOÇ Gazi Park'ta bir araya gelen katılımcıların bisikletleriyle Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar pedallamasıyla başladı. "Lenfoma için pedalla" temasıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlik, lenfomanın erken teşhis ve tedavi edilebilirliğine dikkat çekmeyi amaçladı.

kanser-hastalari-2.jpg

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, lenfomanın erken teşhis edilmesi halinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguladı. Altuntaş, obezite, sigara kullanımı, alkol ve hareketsizlik gibi risk faktörlerinin lenfoma gelişimini artırabileceğini belirterek, bu risklerin kontrol altında tutulmasının hastalığın önlenmesinde önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Altuntaş, lenfoma belirtilerine dikkat çekerek, "38 derece ve üzeri yüksek ateş, son 6 ayda yüzde 10 ve üzerinde kilo kaybı, gece terlemeleri, koltuk altı, boyun ve kasıklarda ele gelen bezeler, halsizlik ve kaşıntı gibi belirtiler gözlemlendiğinde, doktorunuza başvurmanız önemlidir. Erken teşhis ile bazı lenfoma türlerinde başarı oranı yüzde 95'e kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle erken teşhisi teşvik etmek istiyoruz. Etkinliğimizin sloganı da 'farkında ol, risk alma' şeklindedir. Lenfomalı hastalarımıza ise tedavilerini tam doz ve süresince aksatmadan almalarını öneriyoruz." dedi.

Altuntaş, lenfoma tedavisinde yeni yöntemlerin araştırılması için klinik çalışmaların önemli olduğunu belirterek, hastaları bu araştırmalara gönüllü olarak katılmaya davet etti.

Bu etkinlik, lenfoma hastalığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.