Ankara'dan Çankırı'ya turistik Tuz Ekspresi

Ankara ile Çankırı arasında günübirlik turistik tren seferleri başladı. “Turistik Tuz Ekspresi” sayesinde Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amaçlanıyor.

Ankara'dan Çankırı'ya turistik Tuz Ekspresi
Yayınlanma:

Çankırı’da 1934 yılında başlatılan ve 4 yıl sefer düzenledikten sonra kaldırılan “Tenezzüh (Gezinti) Treni” seferleri, Çankırı Valiliği koordinasyonunda Çankırı Belediyesi, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çankırı Konfederasyonu ve TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kuruluna bağlı seyahat acentelerinin iş birliğiyle “Turistik Tuz Ekspresi” olarak 90 yılın ardından yeniden başlatıldı.

Ankara Garından saat 7.50’de hareket eden ilk “Turistik Tuz Ekspresi”, hafta sonlarında günübirlik tren seyahati sevenler için yepyeni bir deneyim vadediyor.

adsiz-tasarim-2024-05-18t123246-262.jpg

TARİHTE YOLCULUK YAPTIRACAK

Ankara’dan hareket ettikten sonra yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından Çankırı’ya ulaşan “Turistik Tuz Ekspresi”, Yer Altı Tuz Şehri, butik müzeleri ve yöresel lezzetleriyle yolcularını geçmişe götürecek. Yaklaşık 250 yolcu kapasitesine sahip turistik tren ile Çankırı’ya gelen ziyaretçiler, Çankırı’nın önemli tarihi eserleri arasında yer alan tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekan olan Taş Mescit ve Çankırı Mevlevihanesi, Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Sultan Süleyman Cami (Ulu Cami) ile Tarihi Çankırı sokaklarında zamanda tarihi bir yolculuk yapma fırsatını elde etmiş olacaklar. Tur programının ilgi çekici mekanlarından olan Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi'nde iletişim tarihini keşfedecek ziyaretçiler, 8 milyon yıllık fosillere ev sahipliği yapan Çankırı Müzesini ve imece kültürünün sergilendiği Tarihi Çamaşırhane Müzesini gezebilecekler. Zaman içerisinde yapılan nostaljik tur sonrası Çankırı'nın coğrafi işaretli geleneksel lezzetlerini de deneyimlenebilecek ziyaretçiler, Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’nde adeta geçmişe gidecek.

İlk seferinde yoğun talep gören Turistik Tuz Ekspresi, 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde günübirlik olarak düzenlenecek turlarına katılmak isteyen ziyaretçiler, seyahat acentelerinden bilet satın alabilecek.

“TURİSTİK TREN EKSPRESİYLE ARTIK İNSANLARIN YENİ ROTASI KUZEY’E BAKACAK”

Türkiye’nin her noktasının cennet olduğunu belirten Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Destinasyon Geliştirme Birimi Başkanı Serkan Doğru, “Özellikle son yıllarda Türkiye, rekorlarla turizm alanında anılmaya başlandı. Kritik turizm destinasyonlarımız var. Bu çerçevede KUZKA olarak bizlerde yürütmüş olduğumuz destinasyonların geliştirilmesi sonucunda Çankırı özelinde turistik tren ekspresi seferlerini hayata geçiriyoruz. Çankırı Valiliğimiz, Çankırı Belediyemiz ve KUZKA ile diğer ilgili bütün paydaşlarımızla birlikte bu yeni ürünü tüm Türkiye’ye ve Ankaralılara sunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU TREN SEFERİ DE MUHTEŞEM DÜŞÜNÜLMÜŞ”

adsiz-tasarim-2024-05-18t123316-646.jpg

Turistik Tur Ekspresi ile seyahat eden Azime Arıkan “90 yıl sonra tekrar bu tren seferinin düzenlenmesi beni heyecanlandırdı. Geç bile kalınmış bir proje diye düşünüyorum. Gerçekten memleketimizin her köşesi bir cennet. Tarihi bir yolculuğa ilk binenlerden olarak imza atacağımdan dolayı da çok mutluyum. İlki yaşamak her zaman çok güzel ve çok kıymetlidir” derken Sıla Atam Türk ise, “Bu trenle yolculuk yapmak bizleri çok mutlu etti. Çankırı da bizler için bir ilk olacak. Değişik yerleri görmeyi çok seviyoruz” diye konuştu

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.