Bilkent Şehir Hastanesi'nde 70 göz ameliyatı canlı olarak yapılacak

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve Türk Oftalmoloji Derneği işbirliğiyle düzenlenen "8. Canlı Cerrahi Sempozyumu" kapsamında göz hekimleri, ulusal ve uluslararası alanda 1400 hekimin canlı yayında izleyeceği 70 ameliyat gerçekleştirecek.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde 70 göz ameliyatı canlı olarak  yapılacak
Yayınlanma:

Ankara'da bu yıl 8'ncisi düzenlenen Canlı Cerrahi Sempozyumu, Bilkent Şehir Hastanesinde canlı yapılan göz ameliyatı Türkiye ve uluslalarası camida 1400 göz doktoru tarafından canlı izlendi..

Türkiye'deki göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği'nin hastane ile ulusal ve uluslararası katılımla düzenlediği sempozyumda, gözün farklı branşlarında son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar, ameliyathanelere kurulan yüksek çözünürlüklü kameralarla yurt içinden ve yurt dışında hekimler için canlı yayınlanacak. Böylelikle hem eğitim hem de hekimlerin eş zamanlı bilgi paylaşımında bulunması sağlanacak.

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, 4 gün sürecek sempozyuma ilişkin, dernek olarak asistan ve uzman eğitimlerine önem verdiklerini, bu çerçevede yıl içinde çok sayıda toplantı düzenlediklerini söyledi.

Canlı Cerrahi Sempozyumu'nun uluslararası standartta bir toplantı olduğunu belirten Atilla, son 2 yıldır sempozyuma ev sahipliği yapan, ekibi ve imkanlarıyla destek sunan hastane yöneticilerine, uzmanlarına ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Atilla, sempozyuma ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Canlı Cerrahi Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilecek ameliyatları ülkemizden yaklaşık 900, yurt dışından da 500 hekim çevrimiçi ortamda eş zamanlı izliyor. Gözün 6 farklı alt branşında 70'e yakın ameliyat yapılacak ve 120 hekim bu operasyonlarda kullanılan teknikleri ameliyathanede tartışacak. Ameliyat teknikleri, son yenilikler, aynı hastalıkta farklı cerrahların farklı yaklaşımları tüm detaylarıyla burada ele alınacak. Bu, hem eğitim açısından çok önemli bir toplantı hem de derneğimizin bu konudaki ilerlemeleri takip edip bunu hekimlerimizle, endüstri firmalarıyla paylaşma fırsatı bulduğumuz bir toplantı."

Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan da hastane işbirliğinde sempozyumun gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "Bu organizasyonları kliniğimiz, hastanemiz ve ülkemiz adına çok önemsiyoruz. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi olarak nicelik olarak Türkiye'nin en büyük kliniklerine sahibiz. Bu çerçevede aynı zamanda bir eğitim merkezi haline gelme arzusundayız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.