Bu baharat kanserin en önemli düşmanı!

Son zamanlarda popülerliği artan zerdeçalın içerisinde bulunan "kurkumin" adlı aktif bileşen hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Hücrelerin yenilenmesine neden olan bu bileşen sayesinde başta kolon, meme prostat ve cilt kanserleri üzerinde potansiyel koruyucu etkileri olduğu düşünülüyor.

Bu baharat kanserin en önemli düşmanı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda popülerliği artan zerdeçal, sağlık üzerindeki pek çok etkisinin bilim dünyasınca kanıtlanması ile birlikte tüketimi de artı. Zerdeçalın yemeklere katılması, çaylarının hazırlanması ve yoğurtla karıştırılarak tüketilebiliyor. Peki, zerdeçalın faydaları nelerdir? İşte detaylar...

ANTİ-İNFLAMATUAR ETKİ

Zerdeçalın içinde bulunan Kurkumin adlı bileşik, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikler sayesinde, zerdeçal vücutta inflamasyonla ilişkili birçok durumda (örneğin, osteoartrit gibi) semptomların azalmasına yardımcı olabilir.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Kurkumin, güçlü bir antioksidan olarak serbest radikallerle savaşır. Bu, hücresel hasarı önlemeye ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

KANSER RİSKİNİ AZALTMA

Bazı araştırmalar, kurkuminin kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelleyebileceğini göstermektedir. Özellikle kolon, meme, prostat ve cilt kanserleri üzerinde potansiyel koruyucu etkileri olduğu düşünülüyor.

zrd.jpg

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Zerdeçal, kalp sağlığını destekleyebilecek birkaç yol üzerinde etki gösterebilir. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltmada yardımcı olabilir.

BEYİN FONKSİYONUNU İYİLEŞTİRME

Kurkuminin, beyin sağlığını destekleyici etkileri üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine veya semptomların hafifletilmesine yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Zerdeçalın, kan şekerini düşürmeye ve insülin hassasiyetini artırmaya yardımcı olabileceği bazı çalışmalarda gösterilmiştir.

Zerdeçalın bu faydaları genellikle Kurkumin adlı aktif bileşiğe bağlıdır ve sağlık durumunuza bağlı olarak etkileri kişiden kişiye değişebilir. Ancak, zerdeçal tüketmeden önce herhangi bir sağlık durumu veya ilaç kullanımı konusunda doktorunuza danışmanız önemlidir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.