Bu iğne yaşlanmayı da yavaşlatabilir

Tip 2 diyabet ve obezite tedavisinde kullanılan Semaglutide (piyasa adıyla Ozempic) ilacının, yaşlanma sürecini yavaşlatabileceği düşünülüyor. Yale Tıp Fakültesi'nden Prof. Harlan Krumholz, bu ilacın beklenenden daha geniş kapsamlı faydalar sunduğunu belirtti.

Bu iğne yaşlanmayı da yavaşlatabilir
Yayınlanma:

Guardian'ın haberine göre, son yayınlanan birkaç çalışma, ilacın potansiyel olarak kalp yetmezliği, artrit, Alzheimer ve kanser gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

İLGİNÇ BULGULAR AVRUPA KARDİYOLOJİ KONFERANSI’NDA SUNULDU

Prof. Krumholz, Avrupa Kardiyoloji Derneği 2024 Konferansı’nda, insanların sağlığını bu şekilde iyileştirmenin yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini ifade etti. Bu açıklamalar, ilacın sadece diyabet ve obezite tedavisinde değil, aynı zamanda yaşlanmaya bağlı hastalıkların tedavisinde de devrim yaratabileceğini düşündürüyor.

SEMAGLUTİDE ÜZERİNE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yeni veriler, Prof. Krumholz’un editörlüğünü yaptığı Journal of the American College of Cardiology (JACC) gibi prestijli tıp dergilerinde yayınlandı. Krumholz, bu tür çığır açan ilaçların kardiyovasküler bakımda devrim yaratmaya hazırlandığını ve kardiyovasküler sağlığı önemli ölçüde geliştirebileceğini vurguladı(KARAR)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.