Bu yiyeceklerden uzak durun! İşte en sağlıksız yiyecekler!

Avrupa'da ve Türkiye'de obezite oranı artıyor. Günümüzde market raflarında birçok sağlıksız yiyecek bulunuyor. İşte en sağlıksız yiyecekler...

Bu yiyeceklerden uzak durun! İşte en sağlıksız yiyecekler!
Yayınlanma:

Günümüz modern dünyasında sağlıklı beslenmek oldukça zor. Ancak bazı yiyecekler var ki asla tüketmememiz gerekiyor. Bu sağlıksız yiyeceklerden birçoğu, çocuğunuzu ömür boyu kötü sağlık koşullarına sahip olmasına ve yüksek obezite riski taşımasına sebep oluyor..

İşte genellikle sağlıksız olarak kabul edilen 5 besin... İşte detaylar...

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Gazlı içecekler, şekerli meyve suları, enerji içecekleri. Yüksek şeker içeriği, obezite, tip 2 diyabet ve diş çürümesine yol açabilir. Ayrıca, şekerli içecekler genellikle besin değeri açısından yetersizdir.

KIZARMIŞ VE FAST FOOD ÜRÜNLERİ

Kızarmış patatesler, hamburgerler, tavuk kanatları. Genellikle yüksek miktarda doymuş yağ, trans yağ ve tuz içerir. Bu tür gıdalar kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve kilo alımı ile ilişkilendirilebilir.

İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ

Sosis, salam, jambon gibi işlenmiş etler genellikle yüksek miktarda tuz, nitrit ve katkı maddeleri içerir, bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini artırabilir.

BEYAZ EKMEK VE İŞLENMİŞ TAHILLAR

Beyaz ekmek, beyaz pirinç, işlenmiş kahvaltılık gevrekler. Rafine edilmiş tahıllar genellikle lif, vitamin ve mineral açısından yetersizdir ve kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olabilir.

TRANS YAĞLAR

Trans yağlar, kötü kolesterol (LDL) seviyelerini artırabilir ve iyi kolesterol (HDL) seviyelerini düşürebilir, bu da kalp hastalıkları riskini artırabilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.