Canan Karatay öneriyor! Vitamin deposu!

Akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarına iyi gelen aynı zamanda sindirim sorunlarını gideren ve bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otunun faydaları anlatmakla bitmez.

Canan Karatay öneriyor! Vitamin deposu!
Yayınlanma:

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, çörek otu yağının "en sağlıklı besin" olduğunu vurguladı. Canan Karatay, vatandaşlara çörek otu yağının tüketilmesini önerdi. Canan Karatay tarafından önerilen çörek otu yağı son dönemin en popüler besinlerinden biri haline geldi. İşte Canan Karatay'ın en sağlıklı besin dediği çörek otunun faydalarını anadolugazete.com.tr okuyucuları için araştırdık.

Çörek otu tohumları, karaciğerde A vitaminine dönüşebilen karotenler ve çeşitli mineraller açısından zengin. Özellikle kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan çöreotu, ayrıca magnezyum, selenyum ve çinko gibi minerallerin yanı sıra A, B vitaminleri (B1, B2, B3, B6, B9) ve C vitamini de içeriyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİYOR

Çörek otu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Sindirim sistemine iyi gelen çörekotu, hazımsızlık, şişkinlik ve gaz problemleri gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önlemeye yardımcı oluyor.

ANTİOKSİDAN ETKİ

Çörek otu, vücuttaki serbest radikallerle savaşan ve hücre hasarını önleyen güçlü antioksidanlar içerir. Bu, kronik hastalıkların riskini azaltabilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Çörek otu, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Özellikle tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri kontrolüne katkıda bulunuyor.

DİĞER FAYDALARI!

Çörek otu yağı, LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürebilir ve HDL (iyi) kolesterol seviyelerini artırabilir, böylece kalp sağlığını destekler.

Çörek otu, astım ve alerji gibi solunum yolu hastalıklarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Anti-enflamatuar özellikleri sayesinde solunum yollarının rahatlamasını sağlayabilir.

Çörek otu yağı, cilt ve saç sağlığını destekleyen birçok vitamin ve mineral içeriyor. Ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir, akne ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelebilir. Ayrıca saç dökülmesini azaltmaya ve saçın parlaklığını artırmaya yardımcı olabilir.

Çörek otu, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilecek potansiyel bir doğal tedavi olarak kabul edilir. Düzenli tüketimi, hipertansiyonu kontrol altına almaya yardımcı oluyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.