Ersin Kalaycıoğlu kaç yaşında? Ersin Kalaycıoğlu kimdir?

Ersin Kalaycıoğlu, Türkiye'de sıkça gündeme gelen bir isimdir ve hayatı hakkında merak edilen detaylar bulunmaktadır.

Ersin Kalaycıoğlu kaç yaşında? Ersin Kalaycıoğlu kimdir?
Yayınlanma:

Ersin Kalaycıoğlu, 13 Haziran 1951 İstanbul doğumlu Türk siyaset bilimcidir. Siyasal katılım, siyasal temsil ve siyaset biliminde araştırma teknikleri konusunda uzmandır. Kalaycıoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü'nden 1973 yılında mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde okumak için Fullbright Bursu aldı ve burada Iowa Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında sırasıyla 1975 ve 1977 yıllarında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. Kalaycıoğlu, doktora tezinde TBMM milletvekillerinin belirli konularda seçmenlerin bazı hassasiyetlerini seçip ön plana çıkararak temsili hükümetin işini kolaylaştırdığını ve uzun vadede demokrasinin yerleşmesinde etkili olduğunu ampirik olarak ortaya koymuştur.

Akademik kariyerine 1977 yılında İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Kalaycıoğlu, 1982 yılına kadar İktisat Fakültesi'nde çalıştı. Siyaset bilimci İlter Turan ile birlikte 1978 yılları arasında Türkiye'nin altı bölgesinden seçilen 12 köyde Kırsal Ekonomik Kalkınma Projesi'nin Siyasi Koşulları üzerine araştırmalar yaptı. 1980-1981 öğretim yılı bahar döneminde Iowa Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1982-1984 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde çalıştı.

1984-2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Kalaycıoğlu, çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. 1991 yılına kadar Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde, bu tarihten itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yaptı. 1984 ve 1988 yıllarında üniversitenin mali desteğiyle 17. ve 18. TBMM dönemlerinde yürüttüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurumsallaşmasına yönelik araştırmalar tasarladı. 1986 yılında Yılmaz Esmer ve Hamit Fişek ile birlikte TÜSİAD'ın mali desteğiyle "Türkiye Hanehalkının Sosyoekonomik Öncelikleri" araştırmasını yaptı ve raporunu yazdı. Üstün Ergüder ve Yılmaz Esmer ile birlikte yürüttü. Türkiye Değerler Araştırması (1990) ve aynı araştırmayı 1996-1997 yıllarında Yılmaz Esmer ile birlikte yapmıştır.

kalaycioglu.jpg

2002-2004 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Kalaycıoğlu, burada 2002 yılında Ali Çarkoğlu ve Üstün Ergüder ile siyasal katılım ve seçmen davranışları, Binnaz Toprak ile "İş Hayatında, Üst Yönetimde ve Siyasette Kadın" araştırmaları yaptı.

Kalaycıoğlu, 2004-2007 yılları arasında Işık Üniversitesi rektörlüğü yaptı. 2006 yılında Ali Çarkoğlu ile "Türkiye'de Sosyo-Politik Tercihler, Tutumlar ve Eğilimler" konulu saha araştırması ve 2007 yılında seçmen davranışları araştırması yaptı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.