Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Terzi, lazer yöntemi konusunda hayati uyarılarda bulundu!

Göze uygulanan lazer yöntemleri arasında; PRK (No Touch Laser), LASİK ve SMILE yöntemleri bulunduğunu belirten Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Terzi, hastanın göz yapısına en uygun lazer yönteminin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Terzi, lazer yöntemi konusunda hayati uyarılarda bulundu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Terzi, lazer yöntemler konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Gözde uygulanan lazer yöntemleri arasında; PRK (No Touch Laser), LASİK ve SMILE gibi yöntemlerin bulunduğunu belirten Göz Hastalıkları ve Göz Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Terzi, hastanın göz yapısına en uygun lazer yönteminin seçilmesi gerektiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-01-05-at-13-06-14.png

KORNEA KALINLIĞI ÖNEMLİ!

Yüksek miyop, yüksek hipermetrop ve yüksek astigmatli olan hastaların lazer ameliyatı konusunda daha temkinli olunması gerektiğini belirten Op. Dr. Terzi, şunları söyledi:

“Lazer ameliyatının genelde üç şartı vardır. Öncelikle 18 ve üstü yaşta olunması, gözün dokularının operasyona uygun olması ve altı aylık göz muayeneleri aradım göz numarasında artış gözlenmemesi ya da en fazla yarım derece veya az oranda artış göstermesi gibi şartların gözetilmesi gerekir. Hastanın göz yapısının iyi tetkik edilmesi gerekiyor. Kornea kalınlığının yeterli miktarda olması çok önemli. Çünkü ameliyat sonrası numaranın artmaması için korneanın daha kalın olması gerekiyor. O yüzden yüksek miyop, yüksek hipermetroplarda, yüksek astigmatlarda korneanın belli bir kalınlığın üstünde olmasını istiyoruz.

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-55-43.png

GÖZ İÇİ MERCEK HANGİ HASTALARA UYGULANIR?

Göz içi mercek yerleştirme işlemi, gözlük kullanmak istemeyen hastalarda uygulanan bir değişik yöntem olduğunu söyleyen Op. Dr. Terzi, “Daha nadir kullanılan bu yöntemde gözdeki dokularından ve numaralarının çok yüksek olmasından dolayı lazer operasyonu olamayan hastalara uygulanan bir yöntem olduğunu “ dile getirdi.

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-55-43-1.png

LAZER OLAN HASTALAR GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMALI!

Op. Dr. Hakan Terzi, lazer ameliyatı olduktan sonra kişinin gözlerinin korunması için dikkat etmesi gereken durumların olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lazer ameliyatlarından sonra hastalarda ışığa karşı hassasiyet, yanma batma, kızarıklık bir miktar ağrı olabilir. Biz o dönemde hastanın şikayetlerini geçici kontakt lens ağrı kesici damlalar ile azaltıyoruz. Hastalara dışarıdayken ve de ışıklı ortamlarda güneş gözlüğü kullanmalarını tavsiye ediyoruz.”

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.