Huzursuz bacak sendromu olanlar bu tohumu tüketin! Uzmanı önerdi!

Demir eksikliği, D vitamini, omega-3 eksikliğinin yanı sıra otoimmün hastalıkların huzursuz bacak sendromuna neden olabileceğine işaret eden Diyetisyen Ersin Özdemir, huzursuz bacak sendromu yaşanlara 'hardal tohumu' tüketmelerini tavsiye etti.

Huzursuz bacak sendromu olanlar bu tohumu tüketin! Uzmanı önerdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Huzursuz bacak sendromu, toplumda oldukça yaygın olan ve temel olarak uyku problemleri yaratan önemli bir sağlık sorunu. Huzursuz bacak sendromu her yaşta görülebilir. Genellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile geldiğini anlatan uzmanlar, gece saatlerinde bacaklarda meydana gelen bu huzursuzluk ve hareket ihtiyacının, kişinin uykuya dalmakta zorlanmasına neden olabildiğini belirtiyor.

img-6393.gif

DEMİR EKSİKLİĞİ VE D VİTAMİNİ....

Özellikle demir eksikliği, D vitamini, omega-3 eksikliğinin yanı sıra otoimmün hastalıklar (diyabet, çölyak, sedef vs.) gibi durumların da bu sendromun ortaya çıkma olasılığını artırabildiğine dikkati çeken Diyetisyen Ersin Özdemir, huzursuz bacak sendromunun en büyük sebepleri arasında demir eksikliğinin olduğunu, aşırı dar kıyafetlerinde neden olabileceğine işaret etti.

Özdemir, gluten tüketiminin huzursuz bacak sendromunu artıran etmenlerden olduğunu ifade ederek, "Beyaz unla yapılan her ürün, aşırı çay ve kahve tüketimi ve düşük sodyum huzursuz bacak sendromunu artıran etmenlerden." diye belirtti.

"HARDAL TOHUMUNU EVİNİZDEN EKSİK ETMEYİN"

Huzursuz bacak sendromu yaşanlara 'hardal tohumu' tüketmelerini tavsiye eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Hardal tohumu huzursuz bacak sendromunu önce azaltır sonra tamamen bitirebilir. Her sabah ve akşam 1 çay kaşığı hardal tohumumu aç karna hardal tohumunu bol suyla tüketilmesi gerekiyor. Huzursuz bacak sendromu toplumda yaygınlaştı. Bu yüzden hardal tohumunu evinizden eksik etmeyin."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.