Kirpik liftingi nedir? Kirpik liftingi nasıl yapılır ve ne kadar kalıcıdır?

Son zamanların trend uygulamalarından olan kirpik liftingi yüz güzelliğine önem veren kadınlar tarafından tercih ediliyor. Özellikle genç kızlar arasında popüler olan kirpik lifting nedir? Kirpik lifting nasıl yapılır ve ne kadar kalıcıdır? İşte detaylar...

Kirpik liftingi nedir? Kirpik liftingi nasıl yapılır ve ne kadar kalıcıdır?
Yayınlanma:

Kirpik liftingi son yılların favori güzellik uygulamalarından biri olarak, yüz güzelliğine önem veren kadınlar tarafından sıkça yaptırılıyor. Kirpiklerin daha kalkık bir görünüme kavuşmasını sağlayan kirpik liftinginin nasıl yapıldığı ve kalıcılığının ne kadar olduğu merak konusu oldu. İşte detaylar...

KİRPİK LİFTİNGİ NEDİR?

Kirpik liftingi veya kirpik kaldırma işlemi, göz kirpiklerini daha uzun ve kalkık bir şekilde göstermek amacıyla uygulanan kozmetik bir işlemdir. Bu işlem, kirpikleri köklerinden yukarı doğru kaldırmak ve bu şekilde daha uzun ve kalkık bir görünüm elde etmek için kullanılır. Kirpik liftingi genellikle kirpik perması veya kirpik bukleme olarak da adlandırılır.

kirpik.jpg

KİRPİK LİFTİNGİ NASIL YAPILIR?

Kirpik liftingi nasıl yapılır:

  • Temizlik: Kirpikler önce makyaj ve yağdan arındırılır.
  • Kirpik yapıştırma: Kirpikleri bir yapıştırıcı ile bir silikon pede yapıştırılır.
  • Kaldırma solüsyonu: Özel bir kaldırma solüsyonu kirpiklere uygulanır ve kirpikler pede yapışırken bu solüsyon kirpiklerin şekil almasını sağlar.
  • Sabitleme solüsyonu: Kirpiklerin yeni şekli sabitlenir ve daha uzun süre korunması için bir sabitleme solüsyonu uygulanır.
  • Tarama ve şekillendirme: Kirpikler daha sonra taranır ve istenen şekle getirilir.
  • Boyama (isteğe bağlı): Kirpik liftingi sonrası kirpikleri daha belirgin göstermek için kirpik boyası uygulanabilir.

kirpik2.jpg​​​​​​​

KİRPİK LİFTİNGİ NE KADAR KALICI?

Kirpik liftinginin kalıcılığı, kişinin kirpik yapısı, bakım alışkanlıkları ve kullanılan ürünlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle kirpik liftingi sonucu yaklaşık 6 ila 8 hafta boyunca etkili olur. Bu süre içerisinde kirpikler daha uzun ve kalkık bir görünüm kazanır. Ancak süre kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Kirpik liftingi sonrasında kirpikler doğal olarak zaman içinde düzleşmeye başlar ve kirpiklerin kendi doğal yapısı geri döner. Bu nedenle işlemin sonucunu uzun süre korumak istiyorsanız, belirli aralıklarla kirpik liftingi yenilemeniz gerekebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.