Kurban Bayramının olmazsa olmazı nefis kavurma tarifi! Yumuşacık kavurma nasıl pişirilir? Kavurma tarifi

Kurban Bayramı denince akla ilk olarak gelen yemeklerden biri şüphesiz Kavurma. Bu sebeple Kurban Bayramı'nın gelmesiyle "Et kavurma nasıl yapılır?" sorusu da gündeme geldi. İşte nefis kavurma tarifi haberimizde...

Kurban Bayramının olmazsa olmazı nefis kavurma tarifi!  Yumuşacık kavurma nasıl pişirilir? Kavurma tarifi
Yayınlanma:

Kurban Bayramı denince akla ilk olarak gelen yemeklerden biri şüphesiz Kavurma. Bu sebeple Kurban Bayramı'nın gelmesiyle "Et kavurma nasıl yapılır?" sorusu da gündeme geldi. Herkes farklı şekillerde kavurma yapabilir. Bazıları daha fazla sebze bazıları domates salçası bazısı biber salçası bazısı da sade kurban eti ile kavurmasını yapar. Kurban kesildikten sonra ikram edilmek için hazırlanacak olan et kavurmasını için bazı püf noktaları bulunuyor. İşte ağızda dağılan lokum kıvamında sade et kavurma tarifi ve püf noktaları…

Kurban Bayramı'nın en güzel yanlarından birisi de hiç kuşkusuz mis gibi kokan kavurma kokusudur. Paylaşmanın en güzel vesilesi olan Kurban Bayramında özellikle ete daha az ulaşabilen insanlara ikram yapmak olmazsa olmaz. Nefis Kokusuyla ve tadıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan sade et kavurma, özellikle Kurban Bayramı gibi özel bir günde manevi bir değer de taşıyor. Bu özel günde hazırlanacak olan etlerin en pratiği ve tercih edileni et kavurmasıdır. İşte lezzetli ve nefis kavurma nasıl yapılır, tarifi nedir ve malzemeleri neler? Sorularının cevapları. İşte sade et kavurma tarifi…

MALZEMELER:

500 gram kuşbaşı dana eti

2 adet soğan

2 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın.

Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın daha sonra biberlerinizi de küp küp doğrayın ve daha sonra suyunu çekmiş olan kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin.

Çok az miktarda zeytinyağı da gezdirerek lezzeti arttırabilirsiniz. 3 dakika kadar bu şekilde kavurun. Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.