Kuş gribinde ilk vaka görüldü

ABD’de hayvanlarla doğrudan teması olmayan bir insanda ilk kez kuş gribi vakası görüldü. Missouri'deki bu vaka, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından doğrulandı. Hasta tedavi altına alındı ve durumunun iyi olduğu açıklandı.

Kuş gribinde ilk vaka görüldü
Yayınlanma:

Missouri’de tespit edilen bu vaka, hayvanlarla doğrudan teması olmayan bir insanda görülen ilk kuş gribi vakası olarak kaydedildi. CDC, daha önceki tüm vakalarda, hastalığın enfekte kümes hayvanları veya büyükbaş hayvanlarla temas yoluyla bulaştığını açıklamıştı.

RUTİN İZLEMELER SIRASINDA TESPİT EDİLDİ

Missouri’deki vaka, rutin kuş gribi izlemeleri sırasında tespit edildi. Hastanın başka sağlık sorunları olduğu ve grip tedavisi için antiviral ilaçlar kullandığı belirtildi. Eyalet yetkilileri, Missouri’de sığırlar arasında kuş gribi salgını bildirilmediğini, ancak kümes hayvanlarında ve bazı yabani kuşlarda virüsün tespit edildiğini açıkladı.

GENEL HALK SAĞLIĞI RİSKİ DÜŞÜK

CDC, kuş gribinin insanlara nadiren bulaştığını ve şu an için genel halk sağlığı riski düşük olduğunu vurguladı. Virüs esas olarak kuşlar ve diğer hayvanları etkiliyor. Ancak uzmanlar, hastalığı izlemeye devam ettiklerini ve bu tür vakaların dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

SIĞIRLAR ARASINDA KUŞ GRİBİ VAKALARI ARTTI

CDC'nin açıklamasına göre, 2024 yılında ABD’de sığırlar arasında kuş gribi vakalarında artış görüldü. İlk salgın Mart ayında başladı ve o zamandan bu yana 14 eyalette sığırların etkilendiği bildirildi. Mart 2024’te enfekte süt inekleriyle temas eden bir kişide, ABD’de insanlara bulaşan ilk vaka tespit edilmişti(KARAR)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.