Limon suyu ne işe yarar, limon suyu yağ yakar mı?

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biri limonlu su. C vitamini kaynağı olan limonlu su yağ yakar mı, kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...

Limon suyu ne işe yarar, limon suyu yağ yakar mı?
Yayınlanma:

Su, beslenmede hayati bir öneme sahip. Herkesin günlük ortalama 2.5 - 3 litre su tüketmesi yaşamsal faaliyetlerin çoğu için gerekli. Havaların ısınmasıyla beraber su tüketim oranı da arttı. Bu dönemde hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biri limonlu su.

Serinletici etkisi olan ve beslenmeye fazladan antioksidan ve c vitamini kaynağı olan limon suyunu içme suyuna doğrudan ekleyerek limonlu su elde edilir. Limon suyunun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.

İşte limon suyunun bazı faydaları:

C VİTAMİNİ KAYNAĞI

Limon suyu, C vitamini bakımından zengin. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan görevi görür ve cilt sağlığı için önemli.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI:

Antioksidan kaynağı olan limon suyu, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir.

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Limon suyu sindirim sistemi sağlığını destekler. Sindirimi kolaylaştırabilir, sindirim enzimlerinin üretimini artırabilir ve kabızlığı önleyebilir.

İÇME SUYUNA LEZZET KATAR

Limon suyu, suyun tadını iyileştirir ve böylece daha fazla su içmenize yardımcı olabilir, vücudunuzun hidrasyonunu artırabilir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

C vitamini ve antioksidan özellikleri sayesinde, limon suyu cilt sağlığını destekleyebilir, cilt tonunu eşitleyebilir ve akne gibi sorunların azalmasına yardımcı olabilir.

DİĞER FAYDALARI

Limon suyunun içinde bulunan sitrik asit, böbrek taşı oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir. Limon suyu idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olabilir.

Limon suyu ödem atamaya ve kilo vermeye yardımcı olabilir ancak günlük limonlu su tüketimi çok önemli. Kronik sağlık sorunları olanlar, gebeler, yaşlılar limon suyu tüketiminde bir uzmana danışmalıdır.

Limon suyunun bu faydalarından yararlanmak için günlük olarak bir bardak ılık suya yarım limonun suyunu sıkarak içebilirsiniz. Ancak, limon suyunu diş sağlığı açısından dikkatli tüketmek önemli çünkü düzenli olarak kullanımı diş minesini aşındırabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.