Muhalefetten uzaktan muayeneye şartlı destek

Pandemi döneminde zorunluluktan kaynaklanan uzaktan muayene sistemi yaygın hâle getiriliyor. CHP, uygulamanın belli branşlarla sınırlı olması halinde yararlı olacağı için destek veriyor.

Muhalefetten uzaktan muayeneye şartlı destek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sağlık Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı uzaktan sağlık hizmeti Bakan Fahrettin Kocanın yaptığı açıklama ile resmen yürürlüğe girdi. Uzaktan Sağlık hizmetine CHP'den de şartlı destek verdi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman uygulamanın pandemi döneminde başladığını belli branşlarda faydalı olabileceğini söyledi

anadolugazete.com.tr muhabirinin sorusunu yanıtlayan Dr. Aylin Yaman uzaktan sağlık ve muayene sisteminin genelleştirilmemesi halinde hem hasta hem de doktorlar için risk oluşturmayacağını söyledi. Yaman “Örneğin, psikiyatri hastaları uzaktan muayene olabilir. Bunun hiçbir sakıncası olmaz. Zaten hasta hastaneye de gelse doktorla konuşacağı için uzaktan görüntülü muayene çok rahat yapılır. Başka bir örnek şeker hastaları için uzaktan muayene mümkün. Zira, hasta zaten kendisini ve değerlerini kontrol ediyor. Doktoruyla değerler üzerinden konuşup bilgi verdiğinde ilaç yazılmasında sakınca yok. Hatta cilt rahatsızlıkları olanların da belki bir doktora gitmesine gerek olmayabilir. Bu hem hastanelerin yükünü azaltır hem de hastayı yormaz” dedi.

Dr. Aylin Yaman sağlıktaki en temel sorunun birinci basamak sevk zincirinden kaynaklandığını, bakanlığın bu sorunu öncelikle ele alması gerektiğini ifade etti.

Devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanan uzaktan muayene için toplam 723 kurum yetki almış durumda. Bunun 378'i özel sağlık kuruluşu. Doktorlar, muayene sonrasında tedaviye yönelik e-reçete ile ilaç yazabilecek. Uzaktan muayenede yazılan ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden alınabilecek. Doktor, hasta için e-rapor da düzenleyebilecek. Doktor gerek gördüğü takdirde hastasını hastaneye yönlendirip yüz yüze muayene olmasını isteyebilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum