Ortadoğu Hastanelerinden 'Takı Tasarım Atölyesi'

Ankara Ortadoğu Hastaneleri tarafından düzenlenen 'Takı Tasarım Atölyelesi' 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Ortadoğu Hastanelerinden 'Takı Tasarım Atölyesi'
Yayınlanma:

Ankara Ortadoğu Hastaneleri tarafından düzenlenen 'Takı Tasarım Atölyesi' 17 Eylül tarihinde Ortadoğu İncek Fizik Tedavi Hastanesi'nde gerçekleştirilecek.

ART TERAPİ RUHSAL VE BEDENSEL TEDAVİYİ AMAÇLIYOR

Yapılacak olan etkinlik, hastalar için rehabilitasyon amaçlı ve sosyal sorumluluk projesi adı altında gerçekleştiriliyor. 'Takı Tasarım Atölyesi' adı altında yapılan Art Terapi çalışmasında hastaların ruhsal ve bedensel olarak tedavi edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca Art Terapi sayesinde iletişim sorunu yaşayan hastalarla daha iyi bir iletişim kurulabildiği gözlemlenmiştir.

ART TERAPİ NEDİR?

Art terapi, konuşma terapisi olsun ya da olmasın, yaratıcı etkinlikleri birleştiren, çizim, resim, kil modelleme, heykel, dans veya müzik gibi yaratıcı araçları kullanarak her yaştan ruhsal, bedensel veya sosyal sorunları olan insana yardım etmeyi amaçlayan terapötik bir yöntemdir. Art, yani sanat yaratıcılıkla ilgilidir, terapi ise iyileştirme, tedavi ve şifa ile ilgilidir. Pek çok el işi eseri aynı zamanda sanata da dönüştürülebilir.

Bazen kelimeler bireyin kendisini ifade etmede yetersiz kalabilir ancak Art terapi onun mevcut duygu ve düşüncelerini ses, ritim, hareket ve renklerle ifade etmesini kolaylaştırabilir. Art terapi, insanın iç dünyasını rahatlıkla ortaya çıkarabildiği, kendini net bir şekilde ifade edebildiği bir alandır.

Art terapi özellikle anksiyete, panik veya ciddi depresif belirtilerle birlikte uzun süreli travma semptomlarından kurtulanlar için aşağıdaki yollarla faydalıdır:

• Semptomların şiddetini azaltmak

• Öznel yaşam kalitesinin arttırılması

• Duygusal düzenlemeyi geliştirmek

• Uzun süreli etkilere yol açar.

Dışavurumcu Art terapi nedir?

Dışavurumcu Art terapi, kelimelerle ifade edilemeyen düşünceleri, duyguları ve duyguları paylaşmanın bir yoludur. Sanat terapisi aynı zamanda bireyin kişisel farkındalığını ve iletişim becerilerini geliştirerek de yardımcı olabilir.

terapi.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.