Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan ısırgan otuna övgü: "Tek bir besin seçsem, ısırganı alırdım!"

Sağlıklı yaşam konusundaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ısırgan otunun faydalarını vurgulayarak bu bitkinin önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan ısırgan otuna övgü: "Tek bir besin seçsem, ısırganı alırdım!"
Yayınlanma:

Katıldığı programda, "Yanıma alabileceğim tek bir besin seçme şansım olsa, o besin kesinlikle ısırgan olurdu" diyen Saraçoğlu, ısırganın layık olduğu değeri henüz görmediğini belirtti.

images-31.jpeg

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Isırgan otunun içeriği ve faydalarına dair önemli açıklamalarda bulunan Saraçoğlu, "Isırgan, içeriğindeki C vitamini bakımından portakaldan 7 kat daha zengin. Ayrıca, soya fasulyesi protein açısından övülür ama ısırgan bundan da üstün. Taze ısırganda %9, kurutulmuş ısırganda ise %40 oranında protein bulunuyor" dedi. Avrupa’da, özellikle Fransa’da ısırgan yemekleri sunan özel restoranların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

images-33.jpeg

ÜRTİKERE KARŞI ISIRGAN ÇAYI

Saraçoğlu, ayrıca günümüzde birçok gıdada bulunan sodyum glutamat katkı maddesinin ürtiker gibi cilt hastalıklarını tetikleyebileceğini belirtti. Bu duruma en iyi çözümün ise ısırgan çayı olduğunu vurguladı. Isırganın sadece sağlıklı beslenmede değil, aynı zamanda çeşitli rahatsızlıkların giderilmesinde de önemli bir rol oynadığını söyledi.

images-32.jpeg

Saraçoğlu'nun açıklamaları, ısırgan otunun ne kadar değerli bir bitki olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.