Tatil dönüşü göz sağlığına dikkat! Uzmanlardan hayati uyarılar...

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, tatile gidenlere göz sağlığını koruma konusunda konusunda tavsiyelerde bulundu. Deniz ve havuzlardan kaynaklanan mikrobik bulaşmaların göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini belirten Gökçe, gözde kızarıklık ve batma gibi belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Tatil dönüşü göz sağlığına dikkat! Uzmanlardan hayati uyarılar...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, yaz tatilinde göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle havuz gibi ortak kullanılan alanların mikrobik bulaşma açısından tehlike oluşturduğunu belirten Gökçe, havuzlardaki hijyen koşullarının her zaman ideal olmadığını, bu yüzden göz enfeksiyonlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

"GÖZDE KALICI GÖRME AZLIĞINA NEDEN OLABİLİR"

Gökçe, "Özellikle havuzlardan enfeksiyon kapma riski yüksek. Havuzlarda birden fazla kişinin aynı suyu paylaşması nedeniyle mikrobik bulaşlar daha sık görülüyor. Gözümüze ellerimizi götürmek en yaygın bulaşma yolu. Bu yüzden tatil sırasında veya tatil dönüşü gözlerde kızarıklık, batma ya da çapaklanma gibi belirtiler varsa, vakit kaybetmeden uzman göz doktoruna başvurulması gerekiyor." dedi.

Yaz döneminde sık görülen adenovirüs göz enfeksiyonlarının da havuz yoluyla kolaylıkla bulaşabileceğini belirten Dr. Gökçe, bu enfeksiyonun aile bireyleri arasında da hızla yayılabileceğini, tedavi edilmediği zaman da gözde kalıcı görme azlığına neden olabileceğini belirtti.

adsiz-tasarim.png

Doç. Dr. Gökce, Ankara gibi kuru havaya sahip bölgelerde, tatil sonrası göz kuruluğu probleminin sıkça yaşandığını ve bu durumun özellikle dijital ekranlarla uzun süre vakit geçirenlerde daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Göz kuruluğu şikâyeti olanlara suni gözyaşı damlası kullanmalarını tavsiye eden Gökçe, "Göz kuruluğu, artık dijital kuruluk olarak da karşımıza çıkabilen bir sorun haline geldi. Bilgisayar başında çalışan veya dijital ekranlarla uzun süreli uğraşan insanların dijital ekranlardan yayılan mavi ışık sebebiyle gözleri daha da yoruluyor. Bu kişilere mavi ışık filtreli gözlükler öneriyoruz. Gözyaşı damlasını da ekran başında oldukları süre boyunca damlatmalarını tavsiye ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.