Trabzon'da Atatürk Köşkü'nün restorasyon çalışmaları devam ediyor

Trabzon'da tarihi Atatürk Köşkü'nün restorasyon çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun bu süreçle yakından ilgilendiği belirtildi.

Trabzon'da Atatürk Köşkü'nün restorasyon çalışmaları devam ediyor
Yayınlanma:

Trabzon'da tarihi Atatürk Köşkü'nün restorasyon çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun bu süreçle yakından ilgilendiği belirtildi. Başkan Zorluoğlu, Atatürk Köşkü'nü restore etmek için titiz bir çalışma yürüttüklerini ve 30 kişilik uzman bir ekibin çalışmalarını yerinde incelediğini ifade etti.

aw900115-02.jpg

Atatürk Köşkü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 ve 1930 yıllarında Trabzon'u ziyaret ettiği, 1937 yılında ise konakladığı ve vasiyetini yazdığı tarihi bir mekandır. 20 Eylül 2022 tarihinden itibaren ziyarete kapatılan köşkte restorasyon çalışmaları başlamıştır. Başkan Zorluoğlu, Atatürk Köşkü'nü adına yakışır bir şekilde restore etmek istediklerini ve bu amaçla çalışmaları titizlikle takip ettiklerini vurgulamaktadır. Başkan Zorluoğlu, 4 katlı köşkün tüm odalarını tek tek gezerek çalışmalardan memnun kaldığını ve eksikliklerle ilgili gerekli talimatları verdiğini belirtti.

aw900115-03.jpg

Başkan Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, ekiplerin özverili bir şekilde çalıştığını ifade ederek, Atatürk Köşkü'nü Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne hazır hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Restorasyonun son derece hassas bir şekilde yürütüldüğünü belirten Zorluoğlu, köşkün tamamlandığında uzun yıllar boyunca yeni bir restorasyon ihtiyacı olmadan şehre ve misafirlere hizmet vereceğini ifade etti. Ayrıca ziyaretçilerin köşkte bilgi edinebilecekleri bir mekanizma oluşturacaklarını da ekledi.

aw900115-04.jpg

Başkan Zorluoğlu, çalışmaların mevcut durumu hakkında bilgi vererek, iç cephe duvarların boya ve sıva işlemlerinin tamamlandığını, kaba sıva işlemlerinin 1. ve 2. katta tamamlandığını, bağdadi yüzeylerde ise devam ettiğini belirtti. Ayrıca tavanlarda boya raspalarının tamamlandığını ve zemin katta güçlendirme ve astar çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Çatı kule bölümünde ise çürüyen seren direği ve taşıyıcıların tamamının söküldüğünü ve yeniden yapıldığını söyledi.

aw900115-05.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.