Türk PDR Başkanı Mesut Yıldırım’dan çağrı: Aile Danışma Merkezleri kurulmalı, nitelikli uzmanlar istihdam edilmeli!

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aile danışmanlığı konusunda ki adımlarını değerlendirdi.

Türk PDR Başkanı Mesut Yıldırım’dan çağrı: Aile Danışma Merkezleri kurulmalı, nitelikli uzmanlar istihdam edilmeli!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Yıldırım, her ailenin bir danışmanı olması planının umut verici bulduklarını, ancak bununla ilgili eylül ayında gerçekleşmesi beklenen çalıştayın halen yapılmadığını belirtti. Yıldırım, son zamanlarda yaşanan şiddet ve istismar vakalarının Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında da gündeme geldiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyla ilgili açıklamalarını hatırlattı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "her ailenin bir danışmanı olacak" yönündeki planları hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki görüşlerinin alındığını ve ilgili derneklerin bir platform oluşturarak Bakanlık ile iletişime geçtiğini belirtti. Eylül ayında bir çalıştay yapılacağı sözünün verildiğini ifade eden Yıldırım, aradan haftalar geçmesine rağmen bahsi geçen çalıştayın yapılmadığını da sözlerine ekledi.

“AİLE DANIŞMANLIĞI MERKEZİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ”

Son dönemde yaşanan şiddet ve istismar olaylarının geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında ele alındığını dile getiren Yıldırım, sürecin yalnızca açıklama ile sınırlı kaldığını kaydetti. Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "aile rehberleri" açıklaması hem ailelerin korunması hem de bu alandaki uzmanların istihdamı açısından umut verici. Ancak, ağustos ayından bu yana yalnızca açıklama yapılmakla kalındı, sürecin böyle kalmasını doğru bulmuyoruz. Elbette bazı nedenler vardır, ancak biz bu uygulamanın bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Şu an binlerce, yüzbinlerce aile danışmanı yetkin hizmet sunmak için bekliyor. Biz bu açıklamanın bir an önce vücut bulmasını istiyoruz.” dedi.

pdr-ic-foto.jpeg

“AİLE DANIŞMANLIĞI MERKEZLERİ İÇİN NİTELİKLİ UZMAN İSTİHDAMI SAĞLANMALI”

Bu hizmetin sadece kamudaki personel ile sınırlı kalınmaması, nitelikli uzmanların da sürece dahil edilerek istihdam sağlanması gerektiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Aile Danışmanlığı Merkezleri açılarak binlerce temel ruh sağlığı uzmanlarının istihdamı sağlanmalı. Yalnızca kamuda bulunan personellerin bu işte yetersiz kalabileceğini düşündüğümüzden, nitelikli uzmanların bu göreve getirilmesi gerektiğini söylüyorum. Sivil toplum kuruluşu olarak meslektaşlarımızın haklarını koruyacağız ve vatandaşların bu hizmetten mahrum kalmaması için açıklamaların takipçisi olacağız.”

Aile Danışma Merkezlerinin ülkenin her bölgesinde açılarak vatandaşa ücretsiz bir şekilde hizmet sunmanın gereklilik olduğunu söyleyen Yıldırım, “Aile Danışmanlığı hizmetleri özel kurumlar aracılığıyla vatandaşlara veriliyor. Biz, bu merkezlerin kamu tarafından açılmasını ve aile danışmanlarının istihdam edilerek toplumun her kesiminin bu uygulamadan yararlanmasını talep ediyoruz. Şiddet, taciz ve istismar gibi olaylar ülkenin her bölgesinde yaşandığı için vatandaşların doğrudan bu hizmete ulaşabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca, halkın bu konuda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve gerekli işlemlerin tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.