Uzmanlar ebeveynleri uyarıyor: Paketli gıdalar yerine, doğal ve bitkisel ürünleri tercih edin!

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı bir gelişim sağlamak için ev yapımı doğal gıdaların tercih edilmesini öneriyor.

Uzmanlar ebeveynleri uyarıyor:  Paketli gıdalar  yerine, doğal ve bitkisel ürünleri tercih edin!
Yayınlanma:

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin doğal beslenmesinin önemine dikkat çeken uzmanlar, hazır yiyeceklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurguluyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı bir gelişim sağlamak için ev yapımı doğal gıdaların tercih edilmesini öneriyor.

Çebiç, çocukların hazır gıdalar yerine ev yapımı yoğurtlar ve meyve sularının tüketilmesinin önemini belirtiyor. Özellikle sıvı propolisin meyve sularına eklenmesi, çocukların savunma mekanizmasını güçlendirmede yardımcı olabilir. “Çocuklarımızı sabah kahvaltı yaptırarak okula göndermek, bağışıklık sistemlerini desteklemek açısından faydalı olacaktır. Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri, sık sık hastalık yaşadıkları için doğal beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Mevsim geçişlerinde ve havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyonlar ve boğaz ağrıları artabilir. Bu dönemlerde, akşam yemeğinden sonra ıhlamur ve limon gibi bitki çaylarının tüketilmesi, C vitamini içeren nar çiçeğinin kullanılması önerilir. Çocuklarımıza da bu bitki çaylarından içirmemiz ve kendimizin de günlük en az bir su bardağı kadar tüketmemiz sağlıklı olacaktır” şeklinde konuştu.

Maden suyunun ve karadut özünün bağışıklık sistemini artırma ve kemik gelişimini destekleme konusundaki faydalarını da vurgulayan Çebiç, “Okul çağındaki çocuklar için, maden suyunun içerisine karadut özünün eklenmesini tavsiye ediyorum. Çocuklar doğal maden suyunun tadını beğenmeyebilir, ancak karadut özünü ekleyerek tatlandırabiliriz. Ayrıca, ev yapımı yoğurtlara karadut özü ve diğer zenginleştirici malzemeler ekleyerek çocukların beslenmesini daha dengeli hale getirebiliriz. Karadut özünün yüksek C vitamini içeriği, bağışıklık sistemini desteklerken, iğde çekirdeği ve keçiboynuzu tozu gibi eklemeler, çocukların kemik gelişimini ve kilo alımını desteklemektedir” dedi.

Sağlıksız paketli ürünler yerine, doğal ve bitkisel ürünlerin tercih edilmesini öneren Çebiç, “Çocuklarımıza patates kızartması ve fast food tarzı yiyecekler yerine ev yapımı yoğurtlar, meyve ve sebzeler sunmalıyız. Yulaf gibi sağlıklı gıdalar, çocukların gelişimine büyük katkı sağlar ve onların sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.