Uzmanlardan ebeveynlere 'vantilatör' uyarısı!

Doç. Dr. Egemen Ayhan, 1-2 yaş arası meraklı çocukların vantilatör pervanesine parmaklarını sokmalarının sık rastlanan bir durum olduğunu söyledi.

Uzmanlardan ebeveynlere  'vantilatör' uyarısı!
Yayınlanma:

İstanbul'da 30 Haziran'da , 1 yaşındaki bir bebek evlerinde kullanılan vantilatörle oynarken bir parmağını pervaneye kaptırdı. Ailenin hızla müdahale etmesiyle küçük çocuk, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi acil servisine getirildi. El cerrahisi ekibi, bebeğin parmağında neredeyse tamamına yakın bir kesilme ve kırık tespit etti. Doç. Dr. Egemen Ayhan liderliğindeki ekip, yaklaşık 2 saat süren bir operasyonla başarıyla parmağı dikti ve bebeği ertesi gün taburcu etti.

Doç. Dr. Egemen Ayhan, yaşanan bu tür kazaların yaz aylarında arttığına dikkat çekerek, son bir ay içinde sadece bu tür vakaların sayısının 4-5 olduğunu belirtti.

1-2 yaş arası meraklı çocukların vantilatör pervanesine parmaklarını sokmalarının sık rastlanan bir durum olduğunu vurgulayan Ayhan, bu tip kazaların önlenmesi için ailelere dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Ayhan, çocukların ulaşamayacakları yerlere vantilatör yerleştirmeleri gerektiğini belirterek, çocuklara bu tür cihazlara dokunmamaları konusunda eğitim verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayhan, bu tür kazalarda panik yapmamanın ve ilk yardım müdahalesini doğru şekilde yapmanın önemli olduğunu söyledi. Doç. Dr. Ayhan, "Kopan parçayı mümkün olan en kısa sürede temiz ve uygun şekilde saklamak, çocuğu sakinleştirerek acil servise ulaştırmak hayati önem taşıyor" dedi.

Yaz aylarında ortopedik ve el cerrahisi birimlerine gelen ekstremite yaralanmalarının arttığını da belirten Ayhan, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte motorlu taşıt kazalarında da artış gözlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.