Yeni kıyafet aldıktan sonra bunu asla yapmayın!

Yeni alınan kıyafetlerin yıkanmadan giyilmesi, sağlık açısından ciddi riskler taşıyor. Uzmanlar, üretim sürecinde ve mağaza raflarında çeşitli mikroorganizmalarla temas eden bu kıyafetlerin, yıkanmadan giyildiğinde enfeksiyon riskini artırabileceğini belirtti.

Yeni kıyafet aldıktan sonra bunu asla yapmayın!
Yayınlanma:

Dermatolog Dr. Susan Nedorost, yeni kıyafetlerin genellikle kimyasal maddelerle işlem gördüğünü ve bu maddelerin ciltte alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini vurguladı. Özellikle sentetik kumaşlarda kullanılan kimyasalların, alerjik kontakt dermatite neden olabileceği ifade edildi.

KANSEROJEN MADDELER TESPİT EDİLDİ

Stockholm Üniversitesinden Prof. Ulrika Nilsson tarafından yapılan bir araştırmada, 31 farklı kıyafet örneği incelendi ve çoğunda "kinolin" gibi potansiyel kanserojen maddeler tespit edildi. Bu kimyasalların özellikle polyester giysilerde yüksek seviyelerde bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, İtalya Ulusal Araştırma Konseyi ve Plymouth Üniversitesi'nden bilim insanları, yeni kıyafetlerin giyilmesi sırasında çevreye mikro liflerin salındığını ve bu liflerin hem hava hem de su kirliliğine katkıda bulunduğunu açıkladı.

kiyafet2.jpg

Uzmanlar, yeni kıyafetlerin yıkanmadan giyilmesinin ciltte kızarıklık, kaşıntı ve tahrişe yol açabileceğini söyledi ve bu tür reaksiyonların önlenmesi için kıyafetlerin mutlaka yıkanması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, hem sağlık hem de çevre açısından riskleri en aza indirmek için yeni kıyafetlerin yıkandıktan sonra giyilmesi gerektiğini önemle tavsiye etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.