Ali İnandım

Ali İnandım

Yaşından büyük gösteren Batı

Yaşından büyük gösteren Batı

Çocuk 8-9 yaşındadır ama 13-14 yaşındaki ergen vücuduna sahiptir. Ya yaradılıştan ya hormonlu beslenmeden, yaşıtlarından büyük, olgun gösterir. Oysa yaşıtlarının çocuk aklıdır onunki de yaşının gereklerini yaşar kalıbının iriliğiyle ilgisi olmayan. Büyümüş zannedip çocuk anlayışsızlığı ve içgüdüsel tepkilerine anlam veremeyiz yaşını bilmiyorsak.

Batı’ dediğimiz, bize medeniyet gibi gösterilen siyasi, ekonomik ve toplumsal düzen, çocuk bencilliğini aşamıyor. ‘Devletleri’ büyük görünüyor ama görünüşünden küçük gösteren çocuk davranışları, dönüp dolaşıp ele veriyor yaşlarını.

TARİHLERİ SÖMÜRGECİLİK KATLİAM TARİHİ

Tarihleri, sömürgecilik ve katliam tarihi. Çocuk bencilliğini aşamıyor devlet anlayışları. Her ülkenin önünde yiyebileceği kadar ekmek, kullanabileceği kadar kaynak var ancak bu tosuncuklar, kendi önündekini saklayıp, diğerlerinin haklarını yemeye alışmış; erken gelişmiş vücutlarının görüntüsü ve gücüne güveniyorlar.

Yani hakkı, hukuku, düzeni, ilkel çocuksu içgüdülerine göre kuruyor, hormonlu görünüşleriyle istediklerini elde etmeye çalışıyorlar.

Soykırımlar, katliamlar, yapay savaşlar, bütün kaynakları sömürmek… Her şey mübahtır tosuncuklar için. Dünya düzeni için aklı küçük, kalıbı iri, yaşından büyük gösteren devletçikler bütünü batı.

DEVLET BU DEĞİL

Devlet, tosuncuk iştahını doyurmak, gücünün yettiğinin hakkını yeme örgütü değildir. Bizim bildiğimiz devlet, başkasının hakkına uzanan o tosuncuğun eline vurur, uslanmazsa tokadı basar, masadan kaldırır. Çocuktan devlet olmaz, ergenliğini, olgunluğunu tamamlayacak devlet.

Gelin görün ki Batı, çocukluktan ergenliğe geçemiyor. İlkel çocuk içgüdülerine hakim olamıyor, onları terbiye edemiyor, akran şiddetinden vazgeçemiyor. Büyüyemiyor bir türlü.

Olgun devlet olmak sadece kendi toplumuyla değil, dünya toplumlarıyla ilgili bir şeydir. Olgun devletler yaşanabilir bir dünya düzeni kurabilir, çocuklar ise kargaşadan çekinmez çıkarları için.

ÇOCUK AKILLI BATI

Çocuk akıllı Batı, bizi bir Üçüncü Dünya Savaşı’nın kapısı önüne itmeye uğraşıyor “Hepsi bana kalsın” çocuk çiğliğiyle. Yine sömürme, katliam, koftiden Ukrayna-Rus Savaşı, Filistin’de soykırım ilkelliği, tuttuğunu birbirine düşürme tezgahları, ne ararsan var.

Olgun devlet aklı göremiyoruz 250 yıldır dünya üzerinde olan biten içinde.

Arsız tosuncukların, olgun devlet tokadı yeme zamanları geliyor gibi.

İnsanlığın geleceği, bir avuç derebeyine hizmet eden çocuk akıllı devletlerin ilkel içgüdüleriyle daha fazla yönetilemez.

SIĞ BATI AKLIYLA OLGUN DEVLET ÇATIŞACAK

Batı’nın devlet anlayışı, çocukluktan ergenliğe geçemiyor bir türlü. Yaşları büyüse de onlara çocuk muamelesi değişmiyor idarecisi derebeylerinin.

İnsanlık öyle bir sapağa geldi ki ya tosuncukların ağzına patlatıp yerine oturtacak ya da bu akıl, dünyayı ters yüz edecek şiddetle dünyanın başına oturtacak bu çocuk aklını.

Geleceğin dünyası, bu sığ batı aklıyla olgun devlet çatışması arasında şekillenecek.

Başı çekenlerden Türkiye de dahil, yavaş yavaş olgun abiler yerlerini alıyor, hadlerini bildirecek. Arsız tosuncuklar, bir kez daha terbiyeden geçirilecek, kasıtla işledikleri çocuksu ancak ciddi hataların bedelini ödeyecekler.

Değilse geriye dönüp Orta Çağ’larını yeniden başlatacak, kendileri ve dünyayı, bile bile girdikleri bataklığa gömecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi