Japonya'nın meşhur yeşil çayının fiyatı dudak uçuklattı!

Japonya'nın yeşil çayıyla ünlü Şizuoka kentinde sezonun ilk hasadı gerçekleşti ve çay yaprağının kilogramı rekor bir fiyata satıldı. Devlet televizyonu NHK'nin haberine göre, Şizuoka'da düzenlenen geleneksel çay pazarında gerçekleştirilen açık artırmada, kilogram başına 1,11 milyon yen (yaklaşık 230 bin TL) ödenerek rekor kırıldı

Japonya'nın meşhur yeşil çayının fiyatı dudak uçuklattı!
Yayınlanma:

Japonya'da bu yılki sezonun ilk mezatında, ülke genelinde popüler olan "yabukita" tipi yeşil çay yaprakları, kilogram başına 1,11 milyon yen karşılığında alıcı buldu ve bu, şimdiye kadarki en yüksek fiyat oldu.

Açık artırmada, satıcı ve alıcı arasındaki anlaşma, geleneksel bir uygulama olan "teuçi" ile sağlandı. Bu uygulamada, pazarlık sonrası satıcı ve müşteri aynı anda üç kez alkışlayarak anlaşmayı onaylarlar.

Ryogoçi Çay Endüstri Birliği Başkanı Hideki Moçizuki, ürettikleri çayın keyifli bir koku ve lezzet sunduğunu belirterek, "Tadını ve aromasını insanların beğeneceğini umuyoruz," dedi.

Yetkililer, bu yılın çay rekoltesinin azalmasının, mart ayının sonlarına doğru devam eden soğuk havanın etkisiyle, satış fiyatlarını artırdığını belirtti. Ortalama çay fiyatı kilogram başına 77 bin 637 yen (501 dolar) olarak gerçekleşti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.