Dilek Özder

Dilek Özder

En Güzel Hediye

En Güzel Hediye

Yirmi Haziran benim doğum günüm.

Benim için çok büyük anlamı olan bu doğum günümde ki mutluluk enerjimi, size de yansıtabilmek isterim.

“Kuşlar da farkında mıdırlar bilmiyorum.

Bir yıl daha geçip gitti ömrümüzden”

Ancak yeni yaşım Yüce Rabbimin bana Bahşettiği en güzel hediye… Ve ben sunulan bu kadar değerli bu ömrü Sağlıkla, mutlulukla, neşeyle ihtişamla yaşamayı seçiyorum... İyi ki doğdum kendim

Doğum günlerin de hatırlanmak, sürpriz pastalar, hediyeler, aramalar, mesajlar. Hepsi insanı mutlu eden hareketler, en güzelinden elbette. Bu yıl ki doğum günüm sanki başka bir boyutta ve çok çok özel bir konumda bir yerde, daha bir anlam içerdi benim için. Bu kadar anlam içermesinin birçok nedeni vardı belki uzun uzun anlatılası, ama burada önemli olan şu an nedenler değil sonuçlarını görmek olacak ki bu da en güzeli.

Belli bir yaştan sonra doğum günleri ömürden giden yıllar olarak görülüyor ve inişe geçmek, bir adım daha yaklaşmak tek gerçeğe aslında. Ama benim bu yıl ki doğum günüm, yeniden doğmak gibi, yepyeni bir başlangıç gibi, hatta hayata bakışımı değiştirmek gibi. Geleceğe umutla bakabilmek, hayal kurabilmek, planlar yapabilmek, hatta kendin için bir şeyler alırken heyecanlanmak mesela. İçsel mutluluğunu yüksek tutabilmek ve herkes kadar umutla bakabilmek geleceğe.

Belki de ilk kez kendi kendime bu doğum günümde ödüller verdim. Hatta ilk kez bir doğum günümde bu kadar mutlu ve umutluydum. Bu yıla kadar hiçbir doğum günümde yaşamadığım duyguların içine girdim. Ve yaşamak en güzel doğum günü hediyem Allah tarafından bana bahşedilen. Bu en güzel hediyemi yani yaşamı bana bahşeden Yüce Rabbime sonsuz teşekkürlerimi dualarla gönderdim. Bu noktadan sonra bana verilebilecek tüm hediyeler bu denli anlamlı olmayacak biliyorum. Ama hatırlanmak kadar güzel bir duygu yok onu da belirtmek istiyorum.

Küçük bir sürpriz ve küçük bir pasta ile anılarda kalsın diye kutlanan ve sosyal medyada paylaştığım fotoğrafın altına yazdığım yazının ve fotoğrafımın enerjisi o kadar çok arkadaşıma geçmiş olacak ki, yazılan mesajlar susmayan telefonlar, benim anlamlı kabul ettiğim bu doğum günümü, daha bir anlamlı, daha bir mutlu, daha bir umutlu kıldı en güzelinden.

Her zaman hassas davranıp, bildiğim, gördüğüm ya da denk geldiğim de tüm arkadaşlarımın özel günlerini kutlamadan, tebrik etmeden geçmememin, ne kadar doğru, ne kadar anlamlı bir davranış olduğunu bir kez daha görmüş oldum bu sayede. Bir insanı mutlu etmek kadar güzel bir şey var mı? bu dünyada. Benim için çok anlamlı olduğunu atfettiğim böyle bir günde beni yalnız bırakmayan, yazan, arayan çiçeklerle hediyelerle günü daha bir anlamlandıran tüm arkadaş ve dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ve tüm güzelliklerin üstüne onların varlığıyla doğum günüm daha bir anlamlı olduğunu da özellikle belirtmek isterim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dilek Özder Arşivi