Orta Doğu'da gerilim arttı: Altının fiyatı rekor kırdı!

Orta Doğu'da tansiyon yükselirken, jeopolitik riskler uluslararası piyasalara yansımaya başladı. İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından altının ons fiyatı sabah saatlerinde tarihi bir rekora imza atarak 2 bin 415 dolara çıktı. Aynı dönemde gram altın ise 2 bin 552 liraya yükselerek tarihi zirveyi gördü.

Orta Doğu'da gerilim arttı: Altının fiyatı rekor kırdı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gerilim, 1 Nisan tarihinden itibaren İran-İsrail hattında artış gösterdi. İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yapılan saldırı sonucunda, aralarında generallerin de bulunduğu yedi Devrim Muhafızları mensubu hayatını kaybetti. Misilleme olarak, 13 Nisan'da İran, 300'ü aşkın füze ve insansız hava aracıyla İsrail'e saldırı düzenledi.

Bu gelişmelerin ardından küresel piyasalarda hareketlilik yaşandı. Kararın haberine göre, altının ons fiyatı rekor seviyeye ulaştı ve petrol fiyatları da yükseldi. Asya piyasaları ve kripto paralar da bu gerginlikten nasibini alarak sert dalgalanmalar yaşadı.

ALTIN UÇUŞA GEÇTİ!

Bankalar arası piyasalarda altının gramı, ons fiyatındaki bu hareketlerle birlikte 2 bin 552 TL'ye yükselerek yeni bir rekora imza attı. Serbest piyasada ise altının gram fiyatı 2 bin 610 TL'ye kadar çıktı. Orta Doğu'daki gerginliklerin piyasalara etkisi yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.