Sosyal medya fenomeni Nihal Candan tahliye edildi

Kardeşiyle birlikte 5,5 ay önce kara para aklama ve dolandırıcılık suçuyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Nihal Candan, anoreksiya gerekçesiyle tahliye edildi.

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan tahliye edildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasından sonra kara para akladıkları gerekçesiyle sosyal medya fenomenlerine yönelik düzenlenen dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonlarında tutuklanarak hapse atılan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerden Nihal Candan bugün tahliye edildi.

Daha önce "bu tarz benim" yarışması ile ünlenip lüks hayat yaşamaya başlayan Nihal Candan'ın hapse atıldıktan sonra psikolojisi bozuldu. Candan'ın avukatı mahkemeye yaptığı başvuruda, müvekkilinin cezaevinde ‘aneroksiya’ olarak bilinen yemek yememe hastalığına yakalandığı ve 37 kiloya düştüğünü belirterek tahliye talebinde bulunmuştu.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Nihal Candan, sağlık kurulunun verdiği raporun ardından mahkeme tarafından tahliye edildi.

Candan'ın avukatının açıklamasına göre bu hastalıkla beraber psikolojisi de bozulan Nihal Candan’ın tedavisinin hastanede devam etmesinin doğru olduğuna karar verildi. Tahliye kararından sonra açıklama yapan Nihal Candan’ın avukatı, “Beklediğimiz bir karardı. Tedavisine hastanede devam edilecek.” dedi.

Ucuz otomobil satışı ile birçok kişiyi dolandıran şebekenin üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve cezaevine atılan Candan kardeşler, 14 Kasım’da gözaltına alınmış ve 16 Kasım’da tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.