İnternette satılan diş beyazlatma kitlerine dikkat!

Sürmelioğlu, son zamanlarda internet üzerinde beyazlatma ürünlerinin sıkça satışa sunulduğunu ancak bunların güvenilirliği konusunda ciddi endişeler olduğunu vurguladı.

İnternette satılan diş beyazlatma kitlerine dikkat!
Yayınlanma:

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, yaptığı açıklamada, doğal diş renginden memnun olmayan kişilerin internet üzerinden daha parlak ve beyaz dişlere sahip olmak için çeşitli kitler aldığını belirtti. Ancak, bu internet üzerinden alınan diş beyazlatma ürünlerinin, profesyonel bir diş hekimine gitmek yerine tercih edilmesinin sebebi olan düşük maliyetlerine rağmen diş ve diş eti dokusuna zarar verebileceğini ifade etti.

Sürmelioğlu, son zamanlarda internet üzerinde beyazlatma ürünlerinin sıkça satışa sunulduğunu ancak bunların güvenilirliği konusunda ciddi endişeler olduğunu vurguladı. "Daha uygun fiyatlı, erişilebilir, evde uygulanan ve diş beyazlatması sağladığı iddia edilen bu ürünler, aslında çok güvenilir değildir." dedi. Macunlar, ağız yıkama solüsyonları, bantlı sistemler ve jelli sistemler gibi ürünlerin bu gruba dahil olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların, bu beyazlatma ajanlarının ne beyazlatıcı etkinliği ne de sürekliliği açısından tatmin edici sonuçlar vermediğini gösterdiğini söyledi. Dahası, yanlış kullanımlarıyla birlikte diş ve diş dokusu üzerinde ciddi zararlı etkileri olabileceğine dikkat çekti.

İki tür beyazlatma işlemi olduğunu belirten Doç. Dr. Gürsel Sürmelioğlu, ofis tipi ve ev tipi beyazlatma olduğunu belirtti. Ofis tipi beyazlatmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü ve ışık ya da ışıksız olarak gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Işık, beyazlatma tedavisinin süresini kısaltmanın yanı sıra ofis tipi beyazlatmanın daha hızlı tamamlanmasını sağladığını belirtti. Ev tipi beyazlatmanın daha kısa süren bir yöntem olduğunu ve bu nedenle hastalar tarafından daha çok tercih edildiğini ekledi. Beyazlatmanın devamlılığı ve etkinliği açısından, ofis tipi beyazlatmadan sonra ev tipi beyazlatmanın yapılmasının uygun olduğunu belirtti.

Beyazlatma tedavilerinden sonraki iki haftanın tedavinin başarısı açısından çok önemli olduğuna değinen Sürmelioğlu, "Beyazlatma devam ederken diş yüzeyi pürüzsüzleşir, bu nedenle renklendirici içeceklerden ve gıdalardan kaçınılmalı, oral hijyen kurallarına uyulmalıdır. Beyazlığın devamlılığı ve tedavinin başarısı açısından, hastanın uyumu çok önemlidir." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.