Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Adnan Beker ve Yüksel Arslan'ı 'haklı' çıkaran kare

Adnan Beker ve Yüksel Arslan'ı 'haklı' çıkaran kare

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde Başkent Ankara bu hafta sonu ata sporumuz olan yağlı güreşlere sahne oldu.

Türkiye çapında geniş kapsamlı ve başarılı bir organizasyona imza atıldı. Etkinliğe katılan yüzlerce güreşçinin kıyasıya mücadelesinden ziyade, protokolde yer alan isimler daha çok konuşuldu.

Milli gururumuz Taha Akgül'ün ismi verilen Karakucak Güreşleri'ndeki o fotoğraf karesi birçok mesaj içeriyordu. O mesajlara geçmeden önce şu notu bir notu hatırlatalım...

FİLİSTİN, ATALAY VE YAPLI GÜREŞ

Filistin özel oturumunda ayak parmağı kırık olduğu gerekçesiyle TBMM Genel Kuruluna gelemeyip, ardından Can Atalay için toplanılan oturuma katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir hayli eleştirilmişti.

"Filistin'e, Gazze'ye gideceğini söyleyen Özgür Özel, TBMM'deki Filistin özel oturumuna bile gelemedi." eleştirisi yapıldı. Özel'in parmak kırığı hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Türk siyaset tarihinde bir parti genel başkanına ayak filmini paylaştırmak zorunda bırakıldı.

Bu eleştirilerin harareti henüz azalmamışken Özgür Özel'i bu sefer de Bağlum'da yağlı güreş müsabakasında gördük. Meclis'te Can Atalay oturumuna gelirken aksayarak yürüyen Özel, Bağlum'daki yağlı güreşlerde ise golf arabası ile kürsüye geçip konuşma yaptı...

Bu notu düştükten sonra gelelim o kareye...

***

20240825-224037-001.jpg

KİM HAKLI ÇIKTI?

1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nin protokol fotoğrafı çok önemliydi. Etkinliğin ikinci gününde verilen fotoğraf karesi ne anlama geliyor?

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 1,5 saat görüşmeye dursun; Mansur Yavaş, Ankara'da iki Genel Başkan'ı 'yanına çekti.' Ve o kare verilirken, içinde de birçok mesaj yer aldı:
  • Meral Akşener'in ısrarı ile yerel seçimlerdeki 'hür ve müstakil' tartışmasının bir anlamı kalmadı.
  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP ve İYİ Partililerin de oyunu alarak rekor bir oranla yeniden seçildi.
  • Devlet-millet meselesinde 'bir araya gelemeyen' isimler, yağlı güreşlerde buluştu.
  • Seçimlerde Mansur Yavaş'ı destekleyerek İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Yüksel Arslan 'haklı' çıkmış oldu...
  • Mansur Yavaş'ın büyük desteği ile seçilen ve süreçte Yavaş'ı rahatsız edecek hiçbir harekete girişmeyen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan hem kendi hem de Belediye'nin PR'ını 'iyi' yapmış oldu...

Dünkü karelerin ardından birçok yorum yapıldı. "Sürekli istifalarla güç kaybeden İYİ Parti, yeniden CHP'ye mi yanaşmak istiyor?" sorusuna cevap arandı.

CHP ve İYİ Parti yeni ittifakın temelini 'yağlı' mı attı ne dersiniz?

Anketlerde önde olan Mansur Yavaş, iki Genel Başkan'ı yanına çekip o fotoğraf karesini vererek Ekrem İmamoğlu karşısında bir adım daha öne geçmiş oldu.

31 Mart seçimlerinde Mansur Yavaş'a her türlü ağır eleştiriyi yaparak desteğini çekenler, bugün Adnan Beker ve Yüksel Arslan'ı haklı çıkardı ve dönüp aynı safta yer aldılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi