Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Yavuz Ağıralioğlu: "Devleti adaletle nikâhlamaya geliyoruz!"

Yavuz Ağıralioğlu: "Devleti adaletle nikâhlamaya geliyoruz!"

Türkiye yeni bir parti daha kazandı. Öncelikle siyaset için hayırlı olsun. Yavuz Ağıralioğlu'nun kurucu genel başkanı olduğu Anahtar Parti'nin (A Parti) lansman toplantısı bugün ATO Congresium'da yapıldı. "Parti tutar mı?" endişesi taşıyanlar için Sayın Ağıralioğlu özellikle basın mensuplarına duygusal bir davette bulundu. Bizler de o davete icabet edip partinin tanıtımını ve Genel Başkan'ın mesajlarını yerinde takip ettik.

Partililer erken saatlerde ATO Congresium'da toplanmaya başladı. ATO'nun girişinde "Başlıyoruz" sözleri bankoların önünde, koridorlarda bolca yer aldı. 12.30 gibi içeri alımlar başlayınca salon kısa sürede doldu. Programın ana sloganı "Ortak akıl, ileri Türkiye" oldu. İçeride partinin tanıtım müzikleri seslendirilirken "Geliyoruz el ele bir olmaya", "Geliyoruz halkın sesi olmaya" "Korkacaklar" vurgusu ile "Yavuz Ağıralioğlu, yanında bin adamla" sözleri dikkat çekti. Farklı tarzlarda hazırlanan şarkı ve türkülerde önemli atıflar vardı: Vatan, bayrak, şehit, toprak, iktidar...

Sahnede hassas burunlu köpek ile güvenlik kontrolleri yapıldı. Logodaki anahtar, türkü sözlerinde de yer buldu. Salonda yer bulamayan davetliler merdivenlere oturmak zorunda kaldı... Programın başlama saati 13.00 olarak duyuruldu ama Genel Başkan salona saat 14.00'da geldi...

***

Önceki gün Ankara'da İYİ Parti'nin 7. Yıl kutlaması vardı. Yavuz Ağıralioğlu da İYİ Parti'den ayrılan isimdi. Her iki program da katılım açısından önemli bir fotoğraf verdi. Ağıralioğlu ise adete gövde gösterisi yaptı. Programda yönlendirme, tanıtım kartı eksikliği gibi ufak tefek aksaklıklar da vardı, bunu da acemiliğe yoruyoruz.

Saatler 13.30'u gösterdiğinde salondaki coşku her geçen dakika sloganlarla daha da arttı. Davetliler sık sık ayağa kalkarak "Yavuz Başkan" sloganları attı. Pankartlarda "Yavuz Başkan'la geleceğe", "Aksaray, Hasandağı gibi arkanda" "Kahramankazan burada" yazıları yer aldı.

Salonun sol tarafında basın mensuplarına, ön sıralarda kurucular kurulu üyelerine yer ayrıldı ama sayı fazla olunca yer sorunu yaşayanlar da oldu... İzdiham nedeniyle ambulans talepleri oldu.

Tanıtım filminde Yavuz Ağıralioğlu'nun rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile olan görüntüsü ekrana gelince salonda alkış tufanı koptu. Seslendirmede "Mevzubahis vatan ise dünyanın şah damarını kesmekten geri durmayacaktır!" sözleri yankılanıyordu.

***

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dua ile programın açılışı yapıldı. Yavuz Ağıralioğlu, yakasında anahtar rozeti ile saat 14.21'de kürsüye geldi, 1 saat spontane konuştu. Konuşma boyunca arka planda Türk bayrağı ve Atatürk posteri yer aldı.

Ağıralioğlu, konuşmasına hamt ederek başladı... "Zamanın, mekânın ve tarihin şahitliğinde bir yolculuğa başlıyoruz..." dedi Yavuz Bey.

Şehitleri andı ve mesajlarını sıraladı:

*Siyasete başladığı gibi bitiremeyenlerin omuzlarımıza yüklediği yükü kaldırmaya geliyoruz.

*2002'de milletin umutlarına umut olan iktidarın 100. yılda umut olamadığı için bugün bu salonda toplanıyoruz...

*İktidar hedeflerini gerçekleştirmiş olsaydı bugün bu salonda toplanmak zorunda kalmayacaktık.

*Güzel konuşanların değil, güzel yapanların zamanı geldi...

Milleti ayağa kaldırma mesuliyetiyle yolculuğa çıktıklarını vurguladı ve kadro hareketini şu sözlerle tanımladı: Milletin umut kadrosuyuz, itirazın kadrosuyuz.

Memleketin ufkunda ümitsizlik dolaştığını öne sürüp toplumun güncel meselelerine değindi:

*Yoğun bir sığınmacı yükü altındayız, neslimiz zordadır.
*Enflasyonla mücadelede zordayız,
*Emekliler zordadır
*Adalette aşınma var,
*Üniversitelerde zordayız,
*Siyasette zordayız,
*Mülki idarede zordayız
*Vatanımızın çözülebilir sorunları var ama bunu çözmezsek vatan sorunumuz var, memleket ve millet sorunumuz var!

Siyaseti tanımlarken, "Siyaset iyi başlayanların değil, başladığı gibi bitirenlerin işidir." diyerek bu cümleyi konuşmasında iki kez vurguladı. İktidarı eleştirdi... "Bu memleket kendisi gibi 10 Türkiye'ye yeterdi ama bir avuç zümreye yetemedi." eleştirisinde bulundu.

"Aybike Yalçın Öğretmen, Ömer Halisdemir, Fethi Sekin'in adanmışlığından tutacağız!" deyince salon ayağa kalktı...

İktidara, "Sattıklarınız, topladıklarınız, torunlarınıza bıraktığınız borç bizim. Biz size parmak sallamıyoruz da siz neden millete parmak sallıyorsunuz?" uyarısında bulundu.

AK Parti'nin "Yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukla mücadele" sözlerini hatırlattı, 22 yıl sonra AK Parti'nin aynı şeyi tekrarladığını söyledi. Sayın Ağıralioğlu tam 1 saat kürsüde kaldı... Sözlerini "Hayırlı, uğurlu olsun, başlıyoruz." diyerek tamamladı.

***

PARTİ İSMİ VE AMBLEMİN HİKÂYESİ

Parti ismi ve amblemin hikayesini anlatma görevi de Yavuz Ağıralioğlu'na verildi. A Parti, anahtar logosu ile parti tanıtıldı. Sayın Ağıralioğlu, yeniden kürsüye gelip anlatmaya başladı... Bu kısımda konuşma vatan, millet, ülke, adalet ağırlıklı olunca salonda coşku yeniden yükseldi...

"Devleti adaletle nikahlayacağız!" sözü bolca alkış aldı. Parti'deki A harfini "Ağıralioğlu'nun A'sı" diye yorumlayanlar olmuştu. Genel Başkan ne olduğunu anlattı...

*Alfabenin ilk harfi,
*Alparslan ile Anadolu'nun kapısını açtığımız Anadolu'nun A'sı,
*Atatürk'le mühürlediğimiz devletimizin A'sı,
*Utanmanın, ar'ın A'sı...

***

Eski siyasetçiler 2 anahtar vadediyordu, Ağıralioğlu ise Anahtar Parti'yi kurdu. Merkezinde millet olan bir siyaset tarzından bahsetti. Güncel siyasi tartışmalara da cesurca yaklaşıp solunu ayağa kaldıran konuşma yaptı.

*40 yıldır kan döken terörist başını değil, sevenlerini bile Meclis'e sokmayacağız! Babalarını mezar taşı olarak bilen şehitlerimizin evlatları varken hiç kimse teröristleri Meclis'e davet edemez.
Kendi sorunumuzu kendimiz çözeriz, Öcalan hangi kapının itidir?

İKTİDARIN, 'MUHALEFET YETERSİZLİ'ĞİNE CEVAP

AK Parti'nin 22 yıldır "Dişimize göre muhalefet bulamadık!" sözlerini hatırlatan Ağıralioğlu, "Dişlerinizi kontrol edin. Önce muhalefet nasıl yapılır, sonra da iktidar nasıl olunur göstereceğiz." diyerek programa noktayı koydu.

Ağıralioğlu, "Liyakatli şöhretsizler" diyerek yola çıktı, kadrosunu da bu şekilde kurmuş görünüyor. Kurucular Kurulu Üyeleri arasında 27. Dönem İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'i gördük. Diğer isimleri çok tanımıyoruz.

Parti'yi kurmak siyasetçilerden, teveccüh etmek ise milletten. Bakalım tarih A Parti için nasıl işleyecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi