Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Meclis'te urgan atan Dervişoğlu, 7. yıl kutlamasında yumruk sıktı!

Meclis'te urgan atan Dervişoğlu, 7. yıl kutlamasında yumruk sıktı!

İYİ Parti, 7 yıl önce bugün siyaset sahnesine adımını attı. O günden bugüne birçok badire atlatıldı. Kurucu Genel Başkanlığını tecrübeli siyasetçi Meral Akşener üstlendi. 6 yıl partiye liderlik eden Akşener, son seçimlerde bütün riski aldı. "6'lı Masa"ya oturması ve kalkması, yeniden masaya dönmesi Sayın Akşener'in aktif siyasetine mal oldu.

Şimdi görevi Müsavat Dervişoğlu üstlendi. Kongre yapıldı, üç aday yarıştı. Koray Aydın, Mehmet Tolga Akalın ve Müsavat Dervişoğlu... Sayın Akşener, Sayın Dervişoğlu'nu destekledi, delegeler ise Dervişoğlu'ndan yana tercih kullandı.

AKŞENER DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜ

27 Ekim Pazar günü İYİ Parti 7. yaşını Ankara Atatürk Spor Salonu'nda kutladı. Programa katılım bir hayli yoğundu. Programa İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener eşiyle katıldı. Ön sıralarda kongredeki rakip Mehmet Tolga Akalın da yer aldı. Salona asılan pankartlarda "Adaletin Peşinde Dervişoğlu" "Anamızı da aldık geldik", "Adalet peşinde" pankartlarının yanı sıra "İktidara doğru Dervişoğlu" sloganları atıldı.

Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında iki kez Meral Akşener'in ismini geçirdi.

Dervişoğlu, "Hastane kapısında derman, Mahkeme kapısında adalet, kuyrukta ekmek, mülakatta atama, emeğinin hakkını bekleyen kardeşlerim, kısaca hiçbir teraziden yüzü gülmeyen, hep bahtına kast edilmiş ama umudunu yere düşürmemiş kardeşlerim!" diyerek salonu selamladı.

SİYASİ HAYATINI İYİ PARTİ İLE ÖZDEŞLEŞTİRDİ

Müsavat Dervişoğlu, "7 yıldır siyaset yapıyorum" diyerek MHP'de siyaset yaptığı yılları yok saydı.

Dervişoğlu, daha önce Akşener'in kullandığı "Yıkılsın istibdad, yaşasın hürriyet" söylemine benzer bir dil ile "Yıkılsın düzen, yaşasın millet" dedi. İktidarı ve MHP'yi "Devlet düşmanlarını kürsüye çağırmaktadırlar, ihanet çığırından çıktı." sözleriyle eleştirdi. "Saray saltanatı" sözleriyle AK Parti'nin 22 yıllık iktidarına gönderme yaptı.

Geçmişte yaşananları unutup geleceğe bakmak gerektiği mesajı verdi. "Geçmişte bunu yapmasaydık, şöyle olmasaydı deme zamanı geçmiştir!" mesajı verdi. "Yarına bakmak lazım, yarın da bugündür." dedi Dervişoğlu.

Karamsarlıktan kurtulma mesajı sıkça dillendirildi. "Bizde umutsuzluğa yer yoktur" diyerek Atatürk'ü hatırlattı! Dervişoğlu, konuşmasında partililere bolca "umut" mesajı verdi. Her geçen gün İYİ Parti'den istifa eden milletvekilleri, teşkilat üyeleri karşısında "umut" vermekten başka çare yok gibi...

İYİ Parti'nin temel harcını 3 esas üzerine kardıklarını hatırlattı Dervişoğlu: "1-Türk milliyetçiyiz. 2-Demokratız. 3-Kalkınmacılık.

İKTİDAR SÖZÜ VERDİ

İktidar sözü veren Müsavat Dervişoğlu, milliyetçi tonu yüksek olan konuşmasında "Saray saltanatının yere düşürdüğünü, bu büyük millet kaldıracaktır. Sandığa kilitlenmiş demokrasiyi TBMM'ye taşıyacağız." sözleriyle iktidar sözü verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ziya Gökalp'i anma programında "Kimse bizimle milliyetçilik yarışına girmesin!" demişti.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, Bahçeli'ye şu sözlerle yanıt verdi: "Öcalan tıkıldığı delikten çıkamayacak. Cesetlerimizi çiğnemeden buna geçit vermeyeceğiz! Şifreli sözlerle konuşmuyoruz, hiç kimseyle milliyetçilik yarışına girmiyorum. Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu’na tehdit size yakışmaz! Allah seni ıslah etsin. Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçiyiz. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım."

Dervişoğlu'nun bu sözleri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Coşkusu yüksek bir programa ev sahipliği yaptı İYİ Parti. Bundan sonra gözler, İYİ Parti'den ayrılanların yuvaya dönüp dönmeyeceği olacaktır. Tabii bir de İYİ Parti'den ayrılmaya hazırlananların yuvada tutulup tutulmayacağında!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi