Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Anadolu çalıştı, Ankara basını "bayram etti"

Anadolu çalıştı, Ankara basını "bayram etti"

Sel baskınlarının ardından gelen kavurucu sıcaklar eşliğinde Türkiye, bu yılki Kurban Bayramı'nı da geride bıraktı. Dikkatsizlik, aşırı hız derken her bayramda olduğu gibi bu sene de çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Bayramın ilk üç günü 26 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 345 kişi ise yaralandı. Vefat edenleri rahmetle anıyor, yaralılara şifa diliyoruz.

Öte taraftan Gazze bu bayram da öksüz, Filistin bu bayram da yetim kaldı.

***

Bu acı tablo karşısında yüzümüzü güldüren gelişmeler de oldu. Onlardan bir tanesi A Milli Futbol Takımı'mızın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na 3-1’lik Gürcistan galibiyetiyle başlamasıydı. Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Çankaya, Keçiören gibi birçok ilçede dev ekranlar kurularak milli coşku hep birlikte yaşanılarak çifte bayram edildi. Futbolcularımızın yolu açık olsun...

***

Her bayram sabahı basın camiasının olmazsa olmazları arasında "acemi kasap" haberleri, "kurbanlık firarda" görüntüleri ve siyasetçilerin bayram mesajları yer alıyor. Bu yıl da öyle oldu; çatıya çıkan boğa, acile koşan acemi kasaplar, bayram ziyaretinde bulunan siyasi parti temsilcilerinin mesajları haber bültenlerinin, internet sitelerinin ilk sıralarındaki yerini aldı.

Cumhurbaşkanı ve siyasi parti liderlerinin Kurban Bayramı'nda tatil yapması ise bazı meslektaşlarımızı rahatlatsa da gazetecilikte süreklilik esastır... Tatil yapamayıp ekmeğinin peşinden koşan, kamuoyunun haber alma hakkına saygı duyan ve okurlarını bilgilendiren meslektaşlarımız görev başında oldu.

***

BAŞARI GAYRETE TABİDİR

Ankara basını 1 Nisan 2023'te başlayan önemli bir sürece girdi. Kanuni düzenleme ile basılı gazeteleri olan kuruluşların internet haber sitelerine belli kriterleri sağlaması halinde resmi ilan alma hakkı tanındı.

İlk 6 aylık süreçte bu yarışın içinde olan 10 internet sitesinden sadece 3'ü Basın İlan Kurumunun (BİK) kriterlerini sağlayarak sınavdan başarıyla geçti. Sınavı başarıyla geçen ilk haber sitelerinden biri de anadolugazete.com.tr oldu. Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin ve emek veren tüm ekibimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Tabii bu süreçte sınavı geçemeyenler için ek süreler tanınırken, Basın İlan Kurumu da hem yönetmeliklerde önemli düzenlemeler yaparak işi sıkı tuttu hem de kurumsal olarak kendini bu alanda geliştirdi.

İnternet haber sitelerinin trafiklerini ölçmek için yeni bir yazılım geliştiren Basın İlan Kurumu, kısa sürede sistemi oturtup, başarıyı yakaladı. BİK'in başarısı internet haber sitelerini de bu süreçte daha disiplinli olmaya, haber niteliğini geliştirmeye, profesyonel iş yapmaya zorladı. Bunu yapanlar başarı elde ederek yoluna devam ediyor.

BAYRAMDA ÖZEL İÇERİK ÜRETEN TEK İNTERNET HABER SİTESİ

anadolugazete.com.tr her zaman nitelikten yana olup özgün içerik geliştirmek için gayret gösteren bir ekip ile çalışmasını sürdürmekte kararlı. Nitekim bu bayramda da Ankara basınında özgün içerik üreten, sahadan haber veren tek yayın kuruluşu anadolugazete.com.tr oldu. Kıymetli muhabirlerimiz kurban alanlarından, parklardan, trafikten, ulaşımdan, çevre düzenlemelerinden, uzman görüşlerinden, alışverişin kalbinin attığı alanlardan haberler üretirken; editörlerimiz de düzenli olarak gündem takibi yapıp haber üretmeyi sürdürdü. Değerli yazarlarımız bayramda da köşe yazılarını aksatmadan okurlarına olan sadakatlerini devam ettirdi. İşin özeti: "Anadolu" çalıştı, Ankara basını bayram etti!

***

İLAN GAZETECİLİĞİ Mİ YOKSA NİTELİKLİ HABERCİLİK Mİ?

Bizler ilan gazeteciliği değil, nitelikli gazetecilikten yana olduğumuzu her fırsatta ifade ettik, ifade etmekle de kalmayıp ürettiğimiz içeriklerle bunu ispatladık. Bundan sonra da daha fazla içerik üreterek, okurlarımızı haberdar etmeye devam edeceğiz. Çünkü buna ihtiyaç var...

Basın kanununda yapılan değişlik ile internet haber sitelerinde çalışan meslektaşlarımızın basın kartı alması ve BİK'in hayata geçirdiği (BİK Analitik) özgün yazılımın marka patentinin tescillenmesi çok önemli iki gelişme oldu. Bizler görevimizi yerine getirirken BİK'in de resmi ilan alan internet haber sitelerini, kamu kurum ve kuruluşlarına bildirmesi, burada yapılan işlerin önemini, bu kuruluşların istihdama olan katkısını anlatması büyük önem arz ediyor. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Cavit Erkılınç'ın bu konudaki hassasiyetini biliyoruz ve bu alanda da adım atacağına olan inancımız tamdır.

Bu vesileyle herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi