Ali İnandım

Ali İnandım

Ankara gıdaklıyor artık

Ankara gıdaklıyor artık

Yumurtladığı kadar gıdaklamıyordu Ankara, artık gıdaklıyor. Yani yumurtayı yapıyor ama haber vermeyi, reklamını yapmayı beceremiyordu. Son 10 yıllık dönemde sosyal medyanın çok katkısı oldu cılız gıdaklamaları duyurmaya ya da gıdaklayamayanları bulup çıkarmaya. Köylerimize kadar sesini duyabiliyoruz gıdaklayanın. Kaybettiği 25 yılını hızlı telafi edebilir aslında Ankara.

Etkileşim hızlandı, arttı, dört başı mamur bir basını oluşturulamasa da yumurtalarını duyuracağı ya da göstereceği yeni mecraları oluştu başkentin. Ve gençler, bu mecralar sayesinde eğitim sisteminin kabızlığı ve icraatsızlık kireçlenmelerinden kurtulacak. Hareket olacak; zamanında, uzun yıllara yayılmadan bitecek işler, gecikmeden çözülecek sorunlar.

Tabii çok yetenekli bir bilgisayar alıp, sadece oyun oynamak için kullanmaya benzetmezsek işi. Yumurtasız gıdaklamanın da bir faydası yok şehre.

KASIT YOKTUR İNŞALLAH!

30 yıl, 50 yıl, 100 yıl önce de Ankara için doğru tespitler yapılıyor, planlar oluşturuluyor, uygulanıyordu. Yine doğru tespitler yapılıyor, yaratıcı planlar oluşturulabiliyor ancak uygulama yani yumurtlama ayak uyduramıyor gidişatın hızına. Takılmış plak iğnesi gibi ne kadar yerimizde sayacağımız belli olmuyor hatta hep yerimizde saymaktan yumurtaya can veremediğimiz oluyor.

Ankara için hareketli bir hatta iki ay geçirdik diyebiliriz. Başkent için düzenlenen sempozyum, bienal, konferanslar, açık oturumlar, sergiler, gösteriler düzenlendi, sanki sıkışmış kabından etkinlik fışkırdı adeta. Yüzyıldır her zaman bu ilgiyi hak etti Ankara. Ama çok zaman kaybetti. Konuşmaktan, tespit edilen doğruları yinelemekten uygulamaya geçmeli, düşüncesini yumurtlayarak somutlaştırmalı artık.

Üniversite düşünceyi geliştiriyor, uygulamakla yükümlü bürokrasi ve siyaset getiremiyor devamını. Yumurtayı somutlaştırmak yerine hayalinde sayıklıyorlar düşüncenin. Ya particilik çekişmeleri ya bürokrat ataletine kurban gidiyor Cumhuriyet’in başkenti Ankara. Kasıt yoktur inşallah!

KİFAYETSİZLERE BOĞDURMAYIN

Şehirlerin partisi olmaz, her görüşten oluşur şehir. İmar etmek, hizmet etmek, yaşamı yaşanılır kılmaktır bürokrasi ve siyasetin işi, yaşadığına pişman etmek değil. Bu teknoloji, bu bilimsel birikimin içinde kıt kafalı adamların kısır particilik çekişmelerinden kurtulamıyor başkent. Başkentine sahip çıkamayanlardan siyaset bekliyoruz!

Ürünleri var, ufku geniş sanayisi, çağı yakalayan üniversiteleri, yetkin bilim insanları, nitelikli eğitimi ve insan gücü var bu şehrin. Atıl bürokrat ve kayıkçı kavgasını siyaset sanan siyasetçilerle işi yok. Kifayetsizlere boğdurmayın bu birikimi.

Ankara artık gıdaklıyor, kulak verin dikkatle dinleyin çağrısı odalara, salonlara sığmayan bu sesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi