Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Ankara, Türkiye; bakıp yatma, BAKAP yap!

Ankara, Türkiye; bakıp yatma, BAKAP yap!

Görmeyen, bilmeyen, duymayanlar ‘abartıyorsun’ diyebilir ama diyeceklerim, anlatacağım projenin önemini vurgulama bakımından yetersiz kalabilir…

***

Proje, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkente kazandırdığı ve fakat Türkiye’ye örnek teşkil edeceğine inandığım bir uygulama olan; BAKAP. Yani; Başkent Ankara’yı Kalkındırma Projesi.

UYGULAMA ALANINI GÖRDÜK

‘Uygulama’ dememin sebebi, projenin hayata geçirildiği yeri görme ve gezme imkanı bulmuş olmamdandır. Bu güzel program için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin dostumuza teşekkür ediyorum. Çünkü gazeteci olarak ‘BAKAP’ adını duyuyor, ABB Basın Bürosunun servis ettiği haberlerden özelliklerini okuyor ve yayınlarımızla sizlere duyuruyorduk ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın BAKAP’ı tanıtım toplantısına katılarak yerinde bilgilenmem ‘helal olsun’ dedirtti.

HERKESE BİR DİYECEĞİM VAR!

Herkese, ilgili bakanlara ve bürokratlara, yerel yöneticilere sesleniyorum: Lütfen bu dev projeyi yerinde görün ve Türkiye’nin her yerinde uygulanmasını sağlayın. Daha net söylüyorum: Bakıp yatmayın, BAKAP yapın!

Birileri harekete geçti bile. Örnek: Ben bu yazıyı yazarken ya da siz bu yazıyı okurken (21 Eylül 2023) Almanya heyeti BAKAP’ı geziyordu. ‘Mühendis kafalılar’ bir yeri boşuna gezmez! Benden söylemesi…

PROJEYE ANLAM KAZANDIRAN KARAR

Mansur Yavaş’ın şu sözleri 3.500.000 metrekare alana yayalın ve gelecekte daha da genişleyecek olan BAKAP’a daha bir anlam yüklüyor:

“Burası daha önceki yıllarda köylülerin elinden kamulaştırarak alınmış, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. 15-20 bin konut yapılacakmış buraya. Biz vazgeçtik ve şehrin böyle bir alana ihtiyacı olduğunu düşünerek burayı tarım rekreasyonu yapmaya karar verdik…”

ÖZETİN ÖZETİNİ AKTARMAK İSTİYORUM

Başkan Mansur Yavaş’ın açıklamalarından ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün’ün verdiği bilgilerden bazı satır başlarını aktarmak istiyorum:

- Türkiye'nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı…

- Burada tarım akademisi kurulacak ve tarımla ilgili çalışmalar yapılacak.

- Çocuklar gelip elmaları ağacından toplayacak…

- 3 adet ekolojik gölet bulunuyor.

- 4 tenis kortu, 2 voleybol / 2 plaj voleybolu sahası ve 2 futbol sahası var.

- Otoparklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, karavan, çadır kampları ve bungalov evler mevcut.

- 3 yıldır ürün elde ediliyor. Mısır silajı yapılıyor ve tüm köylere hayvan yemi dağıtılıyor.

- Süs ağaçları, peyzaj bitkileri, lavanta bahçesi, arpa / buğday, saman, yonca, çörekotu, sebze, tıbbi aromatik bitki, her türlü meyve ve tohum gibi sayısız yerli ve milli ürün halkın da katılımıyla üretiliyor.

- Çocuklar tarımla buluşuyor…

***

SON SÖZ: Ankara, Türkiye; bakıp yatma, BAKAP yap!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi