Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği seminerlerde bu hafta Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm konuşuldu

Altındağ'da düzenlenen "Salı Sohbetleri" ara vermeden devam ediyor. Altındağ Belediyesi’nin her hafta Salı günleri gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında bu haftaki seminerin konusu "Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm" oldu.

Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği seminerlerde bu hafta Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm konuşuldu
Yayınlanma:

Altındağ Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan personeller için düzenlenen bu seminer, Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Onur Karamağara tarafından verildi. Seminere katılan personeller, verilen bilgileri oldukça faydalı buldu. Seminerde, atıkların tanımı, atık çeşitleri, etkili atık yönetimi, çevre kirliliğinin nedenleri ve geri dönüşümün önemi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar, kompostun önemi, sıfır atık kavramı ve atıkların doğada yok olma süreleri gibi önemli bilgiler de paylaşıldı.

altindag-atik-yonetimi-geri-donusum-semineri-2024-8.jpeg

Atıkların doğada yaşayan canlılara verdiği zararlar ve geri dönüşümün hem sosyal hayatta hem de iş yerlerinde nasıl daha etkili uygulanabileceği üzerine de tartışmalar yapıldı. Seminerin sonunda, Altındağ Belediyesi’nin geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri hakkında bilgi verildi ve bu projelerin çevreye olan katkıları vurgulandı.

altindag-atik-yonetimi-geri-donusum-semineri-2024-5.jpeg

ALTINNDAĞ’I ANKARA’NIN EN TEMİZ İLÇESİ YAPACAĞIZ

Temizlik ve sıfır atık konularında özverili çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki “Altındağ Belediyesi olarak temizlik, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında titiz çalışmalar yürütüyoruz. Geçmiş dönemlerimizde Türkiye’nin en temiz ilçesi unvanını almıştık. Şimdiki dönemimizde de başlattığımız temizlik seferberliği kapsamında, Altındağ’ı yeniden Ankara’nın en temiz ilçesi yapacağız. Temizlik konusunda olduğu kadar sıfır atık ve geri dönüşüm konularına da büyük önem veriyoruz. Altındağ’ın birçok noktasında Sıfır Atık konusunda başarılı çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

altindag-atik-yonetimi-geri-donusum-semineri-2024-4.jpeg

Başkan Tiryaki “Başkent Millet Bahçesi’nin içerisinde bulunan Sıfır Atık Eğitim Merkezimizde her yaş grubundan, okuldan, kurumdan kuruluştan kişiler randevu alarak merkezimizde gerçekleştirilen eğitimlere katılabiliyor. Bizlerde tüm Altındağlı vatandaşlarımızı geri dönüşüm ve temizlik çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz. Hep birlikte temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam sürmek için bu konularda duyarlı davranmamız gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi, en güzel temizlik hiç kirletmemektir…” ifadelerini kullandı.

altindag-atik-yonetimi-geri-donusum-semineri-2024-3.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.