Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunu "Gala Konser" ile açtı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 2024-2025 sanat sezonunu "Gala Konser" ile başlattı. Şef Tolga Atalay Ün'ün yönetimindeki orkestranın sahne aldığı gecede, ünlü operalardan seçkin eserler seslendirildi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunu "Gala Konser" ile açtı
Yayınlanma:

Opera Sahnesi'nde gerçekleşen bu özel etkinlikte, ADOB Orkestrası'nın şefi Tolga Atalay Ün, koro şefi ise Ivan Pekhov oldu. Sezon açılışı öncesinde konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, sanatın birleştirici ve ruhlara dokunan gücüne vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi: "Opera, bale, modern dans ve çoksesli müzik, bu dört sanat dalı, kalplerimize ve ruhlarımıza dokunan eşsiz bir güce sahiptir. Sanat bizi bir araya getiren, insan olmanın anlamını hatırlatan bir büyüdür. Bu büyünün ardındaki kahramanlar ise sahneye çıkan sanatçılarımız, teknik ve idari personelimizdir."

Sağtürk ayrıca, sahne arkasındaki ve önündeki herkesin emeğiyle hayat bulan her temsili büyük bir ailenin özverisinin sonucu olarak nitelendirirken, sanatseverlerin coşkusunun ve alkışlarının bu sanatı yaşatan en büyük güç olduğunu ifade etti.

“SİZ DEĞERLİ İZLEYİCİLERİMİZ, SANATIN GERÇEK SAHİPLERİSİNİZ”

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ,"Siz değerli izleyicilerimiz, sanatın gerçek sahiplerisiniz. Alkışlarınız, coşkunuz, gözlerinizdeki heyecan, sahnedeki her anı anlamlı kılan en büyük ilham kaynağımızdır." İfadelerini kullandı.

Konserde, Georges Bizet'in "Carmen", Giacomo Puccini'nin "La Bohème" ve "Tosca", Giuseppe Verdi'nin "Otello" ve "Aida" gibi dünya çapında ünlü operalardan bölümler seslendirildi. Solist olarak sahne alan isimler arasında sopranolar Feryal Türkoğlu, Seda Ayazlı, Aslı Kıyıcı; tenorlar Emre Akkuş, Aykut Çınar ve baritonlar Çetin Kıranbay, Beran Sertkaya gibi başarılı sanatçılar yer aldı. Başkentli sanatseverler, konseri büyük bir ilgiyle takip etti.

Etkinlikte, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Caner Akgün ve pek çok sanatsever de hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.