Ankara Üniversitesi HİBİT, 19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu kapsamında Samsun’a ulaştı

Ankara Üniversitesi (AÜ) Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, "19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu" kapsamında gerçekleştirdikleri 450 km'lik pedal çevirme etkinliği ile Samsun'a ulaştı.

Ankara Üniversitesi HİBİT, 19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu kapsamında Samsun’a ulaştı
Yayınlanma:

Etkinlikte, topluluk üyesi öğrenciler, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk tarafından kendilerine teslim edilen Türk bayrağı ve Ankara Üniversitesi flamasını, Milli Mücadele’nin başlangıç noktası olan Samsun'a bisikletle taşıdılar ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi’ye teslim ettiler.

Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, Samsun'a varışlarının ardından Kurupelit Kampüsü girişinde bayrakları açarak, 10 bisikletçi eşliğinde Rektör Yardımcısı Terzi’ye teslim etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Rektör Yardımcısı Terzi’nin Ankara Üniversitesi öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bu anlamlı etkinlik, hem 19 Mayıs’ın önemini vurgulamak hem de gençlerin milli mücadele ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlendi ve iki üniversite arasındaki dostluk bağlarını pekiştirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.