Ankara'da belediye başkanları Türk Dil Bayramını kutladı

92 yıl önce toplanan Türk Dili Kurultayı’nda 26 Eylül tarihi Türkçenin önemini vurgulamak için "Dil Bayramı" ilan edildi. Ankara'daki belediye başkanları da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Türk Dil Bayramını kutladı.

Ankara'da belediye başkanları Türk Dil Bayramını kutladı
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1932 yılında düzenlenen Birinci Türk Dil Kurultayında, Türkçenin önemini vurgulamak için 26 Eylül günü "Dil Bayramı" ilan edildi. Her yıl kutlanan Türk Dil Bayramı için Ankara'daki belediye başkanlarından da paylaşım geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 26 Eylül Türk Dili Bayramı dolayısıyla paylaştığı mesajda "Dilimiz, kimliğimizdir. Türkçemizi yaşatmak geleceğe mirastır. Türk Dil Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Türk Dil Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yüzyıllardır milletimizin sesi ve gönül dili olmuş güzel Türkçemizin bayramı; 26 Eylül Türk Dil Bayramı kutlu olsun. Bu vesileyle önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Türk dilinin gelişmesinde emeği geçenleri minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu da yaptığı paylaşımda "26 Eylül Türk Dil Bayramı’mız kutlu olsun" açıklamasında bulundu.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ise Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir" sözünü paylaşarak "Türk Dil Bayramımız Kutlu Olsun" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Türk Dil Bayramı dolayısıyla paylaşımda bulundu. Yaşar, paylaşımında "Dilimiz, kültürümüzü, tarihimize dair izleri ve değerlerimizi yansıtan en önemli simgelerimizden biridir. Türkçe, birlikte düşündüğümüz, birlikte yaşadığımız ve birlikte büyüdüğümüz kutsal bir mirastır. Türk Dil Bayramı'nı kutlar, ortak aklımız dilimizi, öz değerleriyle koruyarak yaşatmamızın önemini bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.