Çankaya Belediyesi kış için çiçek üretimine başladı

Çankaya Belediyesi, Uğur Mumcu Parkı'nda bulunan Çansera serasında güz dönemi bitki üretimlerine hız verdi. Yaklaşık 200 bin adet çiçek, kışa hazırlanarak üretim sürecinin tamamlanmasının ardından ilçenin parklarını renklendirecek.

Çankaya Belediyesi kış için çiçek üretimine başladı
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi kendi seralarında ve personeliyle gerçekleştirdiği bu üretim faaliyetlerinde, yazlık çiçeklerin ardından kışlık bitkiler için de ara vermeden çalışmalara devam ediyor. Ekipler, kışlık çiçekleri büyük bir titizlikle yetiştirirken, aynı zamanda çelik alma yöntemiyle fidan üretimi de yapıyor.

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-2.jpg

200 BİN ÇİÇEK ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR

Çansera seralarında, özellikle çuha, hercai menekşe ve şakayık gibi bitkiler yetiştirilirken, toplamda 200 bin çiçeğin kış için hazır hale getirilmesi planlanıyor. Farklı renklerde 175 bin hercai menekşe, 10 bin çuha ve 3 bin şakayık olmak üzere çeşitli mevsimlik bitkilerin üretimi sürüyor. Bu çiçekler, kış aylarında ilçedeki parkları süsleyerek estetik bir görünüm kazandıracak.

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-10.jpg

Çansera'da çiçeklerin yanı sıra, ağaç ve çalı türü bitkilerin üretimi de yapılıyor. Çankaya Belediyesi, bu yıl 30 bin adet çelik alma yöntemiyle fidan üretmeyi hedefliyor. Aralık ayında başlayan bu süreçte, 6 ayın sonunda köklenme tamamlanan bitkiler saksılara alınarak büyütülmeye devam ediyor. Gül, leylak, lüküstür, filbahri, acemborusu, kaya sarmaşığı, Amerikan sarmaşığı, mor salkım ve taflan gibi bitkiler de yine çelik alma yoluyla seralarda üretiliyor.

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-9.jpg

ÇANKAYA ÇİÇEKLENİYOR

Çankaya Belediyesi ekipleri, sonbahar döneminde ürettikleri bu çiçekleri ilçedeki parklar başta olmak üzere çeşitli kamusal alanlarda kullanarak, kentin peyzajına dört mevsim renk katıyor. Okul, muhtarlık gibi alanlara da çiçek desteği sağlayarak, bölgenin doğal güzelliklerini artıran belediye, kentin yeşil dokusuna sürekli katkı sunuyor.

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-3.jpg

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-5.jpg

2024-10-10-park-bahceler-cansera-guz-donemi-cicek-ekimi-4.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.