Çankaya Belediyesinden iş istihdamı

Özellikle meslekî eğitimlerle iş fırsatları oluşturan Çankaya Belediyesi, Barista kursiyerini eğitimci olarak yetiştirdi.

Çankaya Belediyesinden iş istihdamı
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesi, Türkiye genelinde kadın ve genç istihdamını desteklemek amacıyla başarılı projelere imza atıyor.

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek verdiği Barista mesleki eğitimlerle 140 genci, işbaşında eğitim programı kapsamında özel sektör firmalarında istihdam etti. Barista kursiyerlerinden Halil Miran Milli, 2023 Eğitim Öğretim yılında Usta Öğretici programı ile meslek sahibi oldu.

TEKNİK BİLGİYE SAHİP OLMANIN ÖTESİNDE

Halil Miran Milli, özel sektör işbirliğiyle istihdam edilen bir birey olarak, kahve tutkusunu mesleğe dönüştüren eğitim programının, sadece teknik bilgiye sahip olmanın ötesinde, gerçek bir zanaatkâr yetiştirmeye odaklandığını ifade etti. Bu programın, kahvenin hikayesini bilen ve gönül vermiş kişilerin yetişmesine katkı sağladığını belirtti.

BARİSTA EĞİTMENİ OLDU

Halil Miran Milli, Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi Barista Eğitim Programı'nın Türk kahvesi sektörü için önemli bir adım attığına söyledi. Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunu olan Milli, pandemi sürecinde müzik öğretmenliği alanındaki darbeyi hissettikten sonra kahve sektörüne ilgi duydu. Tecrübesiz olduğu için büyük kahve markalarına başvurmakta çekinceleri vardı, ancak Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi'nin Barista Kursu'na katılarak eğitim aldı. Kursu başarıyla tamamladıktan sonra Bahçelievler Arabica Coffee House'ta işe başladı ve yaklaşık bir yıl boyunca şirket içinde saygı ve özveriyle çalıştı. Çankaya Belediyesi İş İstihdam Merkezi'nin eğitmen arayışına, yöneticilerinin önerisi üzerine başvurdu ve başarılı bir mülakatın ardından Türkiye'de ilk Halk Eğitim Usta Öğretisi olan Barista eğitmeni oldu.

FARKLI KONULARDA EĞİTİM VERİLİYOR

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 159 saatlik Barista Eğitimi Programı, sadece kahve tarihini, kültürünü ve hazırlanışını değil, aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği, Etkili İletişim, Hijyen ve Sanitasyon gibi konularda da eğitim veriyor. Kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitim sonucunda, yurtdışında çalışma olanağı sağlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayla Europass geçerliliğine sahip belge almaya hak kazanıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.