Göksu Parkı'nda bakım ihmali: Susuz Göl kokuyor, yürüme yolları tehlike saçıyor

Ankara’nın en gözde rekreasyon alanlarından biri olan Göksu Parkı, son dönemde ziyaretçilerin şikayetlerine neden olan çeşitli sorunlarla gündeme geldi. Parkın kalbinde yer alan gölün özellikle sıcak havalarda kötü kokuların yayılmasına neden olurken, yürüme yollarındaki bozulmalar da ziyaretçilerin güvenliğini tehdit ediyor.

Göksu Parkı'nda bakım ihmali: Susuz Göl kokuyor, yürüme yolları tehlike saçıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Susuz Gölü, belli süredir bakım yapılmadığı ve bu durumun çürüyen bitkilerle birleşerek hoş olmayan kokulara yol açtığı belirtildi. Göksu Parkı’na gezmek ve dinlenmek amacıyla gelen ziyaretçiler, göletten yükselen koku nedeniyle parkta rahat vakit geçiremediklerini dile getirdi. Özellikle gölün etrafında banklara oturmak isteyen vatandaşlar bu durumdan daha fazla etkileniyor.

1-4.png

Bunun yanı sıra, yürüme yollarında yer alan ahşap levhalar da ciddi bir sorun teşkil ediyor. Parkta yürüyüş yaparken, bazı ziyaretçiler ahşap levhaların bastıkça yerinden oynadığını ve kayarak tehlikeli duruma geldiğini bildirdi. Parkın genel olarak bazı noktalarının bakımsız kaldığı gözlemlendi.

ZİYARETÇİLER NE DİYOR?

Göksu Parkı’na ailesi ile birlikte gelen bir ziyaretçi, “Bu park yıllardır Ankaralılar için bir nefes alma alanıydı. Ancak şu an gölün kötü kokusundan dolayı etrafında uzun yürüyüşler yapamadan eve dönüyoruz. Yürürken ahşapların bozuk olması nedeniyle bastığım yer havaya kalkıyor” diyerek yaşadığı rahatsızlığı dile getirdi.

1-3.png

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Vatandaşlar, Göksu Parkı'nın eski cazibesini geri kazanması için gölün bakımının yapılması ve yürüme yollarının onarılması gerektiğini aktardı. Bu konuda belediye yetkililerinin acil müdahalesi beklenirken, parkın daha güvenli ve temiz bir hale getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması talep edildi.

1-5.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.